23948sdkhjf

Leverandører henvises til fatura-børs, hvis de vil have penge nu

Store koncerner har indset, at de må finde løsninger for deres små leverandører, der ikke kan vente 90 dage eller mere på betaling. Prisen for at få pengene med det samme er en kontantrabat.
Store danske koncerner begynder nu at henvise deres debitorer blandt underleverandørerne til at bruge Dansk Faktura Børs, hvis de vil have kontant betaling her og nu mod en rabat. De store koncerner har efter finanskrisen indført lange betalingsfrister på helt op til 120 dage. Så længe har mange underleverandører svært ved at vente på deres penge.

Dansk Faktura Børs er en børs for handel med fakturaer, som har eksisteret i fire år og omsat for mere end 300 mio. kr. Her udbydes fakturaer blandt en række tilmeldte købere. I disse lavrente-tider er der stadig større interesse for at investere i fakturaer.

”Flere store koncerner med lange betalingsfrister, erkender nu, at de er nødt til at have en løsning for de underleverandører, der ønsker pengene hurtigere. De store firmaer har brug for den arbejdskapital, de har skaffet sig ved at forlænge kredittiderne. Men de indser, at mindre leverandører har behov for pengene hurtigere. Ved at lave en aftale med os, gør de det samtidigt det mere trygt og accepteret for underleverandøren at sælge sin faktura. Førhen har fakturasalg haft et dårligt ry, fordi nogle kunne frygte, at firmaer, der solgte deres fakturaer, var i økonomiske vanskeligheder, siger direktør og medindehaver af Dansk Fakturabørs Dansk Faktura Børs, Juri Cetti til Idag.dk

Dansk Faktura Børs har foreløbig indgået aftale med to større virksomheder.

En stor del af de fakturaer, der handles på Dansk Fakturabørs, leveres fremdeles af mindre virksomheder, der har et likviditetsbehov. Det kan f. eks. være konsulentfirmaer, der har svært ved at stille sikkerhed i for en stor kassekredit i banken, fordi firmaet ikke har omfattende anlægsaktiver, som bankerne kan tage sikkerhed i.
Men det kan også bare være firmaer, som ikke ønsker at overtrække deres kassekredit i banken og derfor hellere vil give den kontantrabat, som reelt er prisen, når man sælger sin faktura.

Hos en virksomhed som Dansk Supermarked er betalingsfristen løbende måned plus op til 120 dage. Hos Novo Nordisk er betalingsfristen op til 90 dage.
I USA oplever man, at store virksomheder har frister på 180 dage.

Mange store virksomheder er simpelthen blevet afhængig af den ekstra likviditet, som de lange betalingsfrister har skabt – bl.a. fordi aktionærer i børsnoterede virksomheder lægger stort vægt på det løbende cash-flow, når de vurderer en akties værdi.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125