23948sdkhjf

Medarbejderne bliver hængende hos Moestrup

Her i efteråret kan fire medarbejdere tilsammen fejre 50 års jubilæum hos Moestrup Tømrer & Snedker i Tune
10 og 20 års jubilæer er ikke noget man ser hver dag i en branche, hvor flere virksomheder kæmper med at rekruttere og fastholde kvalificeret arbejdskraft, er. Hos Moestrup Tømrer & Snedker fejres der i efteråret hele fire af slagsen og for indehaver Niels Moestrup, der også er formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, tolkes det som et tegn på, at det er lykkedes virksomheden at sikre et godt arbejdsmiljø og opbygge en stærk kultur.

En af efterårets jubilarer, Morten Nevers, startede som lærling i virksomheden tilbage i 2006 og har valgt at fortsætte hos Moestrup Tømrer & Snedker. For Niels Moestrup er det et vidnesbyrd om værdien i at have lærlinge.

”Mange af vores lærlinge bliver fastansat efter deres uddannelse eller kommer tilbage på et senere tidspunkt. Ved at sørge for, at deres uddannelse er en prioritet for os, håber vi at kunne sikre vores adgang til kvalificeret arbejdskraft i fremtiden”, påpeger Niels Moestrup, som for tiden har flere lærlinge under uddannelse i virksomheden.

Carsten Andersen, som kan fejre et imponerende 20 års jubilæum i virksomheden, har også haft sin læretid hos Moestrup. Han startede dog som fejedreng i sensommeren 1996, før han kom i lære. Efter en veloverstået læretid har han haft sine daglige gang på Moestrups byggepladser over hele Sjælland, hvor kollegaerne nyder godt af hans mangeårige erfaring.

Masser af afveksling og gode kolleger
Snedker Dan Holst kan også se tilbage på 10 år hos Moestrup Tømrer & Snedker. Et årti, der efter eget udsagn er "fløjet af sted". Han er bosiddende i Ringsted, men kører gerne turen til Tune hver morgen. Det skyldes både jobbets faglige og sociale indhold.

”Jeg har været her i 10 år, fordi jeg har masser af afvekslende og udfordrende opgaver og er involveret i en række spændende projekter. Og så får jeg lov til at styre værkstedet, som jeg finder det bedst”, fortæller Dan Holst og tilføjer:
”Men det vigtigste er den gode stemning blandt kollegerne. Vi har det godt sammen og ved, at vi kan regne med hinanden”.

Udfordringer og udviklingsmuligheder
En anden af jubilarerne er byggeleder Mikkel Bundgaard. Han startede som tømrersvend hos Moestrup i 2006. Han havde dog både lyst og ambitioner om mere - og det blev hurtigt bemærket.
I 2013 fik han tilbudt en stilling som byggeleder. En udfordring han tog imod med det samme.

”Jeg startede med at få ansvar for et par byggepladser, og da jeg viste både vilje og lyst til mere ansvar, fik jeg flere opgaver på mit bord, fortæller han. I dag er der aldrig to dage, der er ens, og jeg nyder at have mange kasketter på. Jeg tager mig af alt fra tilbudsgivning over lærlinge til lager- og materialestyring – og det bliver aldrig kedeligt”.

Ifølge undersøgelser fra Dansk Byggeri vil bygge- og anlægsbranchen komme til at mangle op mod 14.000 faglærte håndværkere på landsplan inden for de næste 10 år. Derfor understreger Niels Moestrup vigtigheden af, at tilbyde sine medarbejdere ansvar, udviklingsmuligheder og udfordringer – for tilfredse og loyale medarbejdere er ikke lige sådan at erstatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093