23948sdkhjf

Voldsom Vito er konge på vejen

Mercedes-Benz Vito 119 CDI er for drengerøve med hang til fart og ballade
MESTER/BILTEST Sandsækkene i Mercedes-Benz 190 hestes 119 CDI lå hulter til bulter efter, at Mester Tidendes testkørere havde kørt i bilen. Sådan plejer det ikke at være, men den kraftigt motoriserede bil fik naturligvis ”drengerøven” op i de ellers så seriøse testkørere. For der skal ikke trædes ret kraftigt på speederen, før den farer af sted. Bilen bruger bare 9,5 sekunder til 100 km/t. Og det er hurtigt for en kassevogn. De 500 kg. ballast, vi havde lagt i bilen, fornemmede testkørerne nærmest ikke.

119 CDI har Mercedes’ egen 2,1 liters maskine under hjelmen. Og den er både smidig og støjsvag. Men motoren støjer lidt ved acceleration, og der en høj turbolyd, som irriterede flere.

Lav varebil
Bilen er en af de laveste på markedet med en meget let indstigning, men dørkarmen er vel lav. Sæderne byder på fin støtte, men man sidder noget lodret. Køreegenskaberne er gode, om end enkelte af håndværkerne fandt den uafhængige affjedring for blød. Bilen har en lille vendediameter.

Testbilen havde også 7-trins automatgearkasse, og det var næsten som at køre radiobil. Man kunne også anvende skifteplader bag rattet til at skifte gearene manuelt. Bilen var luksusudstyret, bl.a. med læderrat, navigation, justerbart armlæn, LED lys i varerum og alufælge.

Bilen laster cirka et tons, men sidedøren til højre er ret smal. Det er et problem ved læsning med truck, men denne gang måtte bilerne håndlæsses, da vi ikke havde adgang til byggemarkedets gaffeltruck Læssekanten er feltets laveste.

Mercedes-Benz Vito har et højt sikkerhedsniveau - bl.a. sidevindsassistent, så man ikke mærker så meget til sidevind.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078