23948sdkhjf

Håndværkere hænger ikke på træerne - men på facaderne

Professionelle håndværkere med reb om livet klarer opgaver på husfacaderne
En forholdsvis ny type håndværksdisciplin kan både give et sus i maven og spare udgifter til stillads, lift eller kran. Det handler om erhvervsklatring som især bruges, når stilladser og andet grej må give op enten fordi det er for dyrt eller fordi det er for besværligt.

”Det kan spare op til 40 procent af udgifterne til renovering af ejendomme. Og håndværkerne skal selvfølgelig have taget et helt særligt kursus”, siger Jacob Vestervang, der er en af medejerne af Rebteknikeren ApS, som er et af de største firmaer inden for disciplinen herhjemme.
Man kunne godt fristes til at tro, at de rebklatrende håndværkere er adrenalinjunkier, men ifølge Jacob Vestervang er mændene i højden helt nede på jorden.

”Vores ansatte er egentlig meget rolige mennesker, som bare var nået til et punkt i deres arbejdsliv, hvor de mestrede deres håndværk, men ikke følte sig udfordret nok i opgaverne. Og så giver det et ekstra pift, når man kan lave det samme – bare i højderne”, siger han.

Bydes på kaffe i højden
Da det er lidt af et usædvanligt syn for beboere at se en håndværker arbejde udenfor vinduet, oplever medarbejderne hos Rebteknikeren ofte positive reaktioner fra de overraskede beboere.

”Folk synes det er spændende, og når vi eksempelvis pudser vinduer på Tietgenkollegiet i København, får vi tit tilbudt kaffe gennem vinduet af beboerne, siger Jacob med et smil.
Rebteknikeren blev grundlagt i 2009 og beskæftiger i dag 12-15 medarbejdere alt efter tiden på sæsonen. De forventer flere kommer til hvert år.

På verdensplan findes der omkring 74.000 klatrere, som løser opgaver indenfor erhvervsklatring. Alle har taget den britiske IRATA-uddannelse, der oprindeligt blev dannet på grund af en efterspørgsel fra boreplatforme.

Fokus på IT-værktøj
Erhvervsklatring – der også kaldes industriklatring, arbejdsklatring eller rebteknik – stiller høje krav til sikkerhed og at resten af forretningen er top tunet.
Ifølge Jacob Vestervang betyder det, at andre obligatoriske og administrative opgaver skal køre gnidningsfrit og enkelt, da man skal kunne fokusere på sit arbejde, når man hænger i højden. Derfor har firmaet også implementeret et brugervenligt IT-værktøj.

”Vores projektleder er f.eks. vild med Ordrestyring.dk, fordi det skaber orden i opgaver. Selv med ti tommelfingre kan systemet tilgås fra mobilen, så folk i princippet kan registrere tid og materialer, mens de hænger i rebene. Og så får man betaling for alle småtingene, hvis man f.eks. henter en pakke skruer, og samtidig ved vi, der skal bestilles en ny pakke til lageret”, siger Jacob Vestervang.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094