23948sdkhjf

H. Skjøde Knudsen skal omdanne historiske bygninger

I årtier har Slagteriernes Forskningsinstitut hørt hjemme I Roskilde. Nu bliver det til undervisning.
Slagteriernes Forskningsinstitut har siden 1950’erne hørt hjemme på Maglegårdsvej i Roskilde.

Nu falder dele af de historiske bygninger og viger pladsen for Erhvervsakademi Sjællands nye afdeling, hvor godt 1.400 studerende rykker ind fra sommeren 2018.

H. Skjøde Knudsen, Friis & Moltke, WE Architecture og Alectia skal stå for at skabe et 10.000 kvadratmeter stort uddannelsesmiljø, der kombinerer det tilbageværende gamle byggeri med det moderne.

Området omkring bygningerne er inspireret af topografien fra Aarhus Universitet. Den nybyggede hovedbygning nytænker det tværgående studiemiljø, og de renoverede bygninger indrettes med nyt it- og laboratorieudstyr.

- Det nye samlede uddannelsesmiljø vil danne en moderne ramme om den tværfaglige sparring mellem vores tekniske, digitale og merkantile uddannelser. Vi udvikler et uddannelsesmiljø, hvor virksomhedernes behov bliver matchet én til én, og hvor dimittenderne bidrager direkte til vækst i Roskilde og regionens erhverv allerede i praktikperioden, siger Peter Schwalbe, der er akademichef på EASJ Roskilde, i en pressemeddelelse.

Første spadestik tages inden julen. Til foråret 2018 vil sammensmeltningen af Erhvervsakademi Sjællands tre adresser i Roskilde så finde sted i de nye bygninger.

RG
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078