23948sdkhjf

Fedtede timesedler erstattes af apps

Håndværksmestrene er vilde med apps til tidsregistrering
Dansk Byggeri har i samarbejde med BASIT analyseret medlemsvirksomhedernes brug af IT-værktøjer. Den seneste IT-analyse fra oktober 2016 viser markant fremgang indenfor flere områder. F.eks. er tidsregistrering, som traditionelt har været et administrativt smertebarn, steget med 25 procent-point fra 4 procent til 29 procent dvs. 29 procent af de adspurgte virksomheder i dag bruger én eller anden form for app til tidsregistrering.

- Dansk Byggeris medlemmer har i stigende grad pakket de gamle timesedler væk og bruger i stedet apps. De fleste ejer i dag en smartphone, og kan tilgå apps hvor som helst fra – også fra byggepladsen. Dansk Byggeris medlemmer har altså fået øjnene op for de besparelser digital tidsregistrering giver i form af flere fakturerbare timer og overblik over opgavernes faktiske tidsforbrug, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Stor variation
En del af udviklingen skyldes ifølge adm. direktør i BASIT, Martin Profit Jakobsen, at det findes mange kvalificerede IT-leverandører til tidsregistrering.
- Der er stor forskel på den funktionalitet, som de forskellige tidsregistreringsløsninger tilbyder. Nogen af IT-værktøjerne er avancerede og indeholder f.eks. mulighed for at planlægge ressourcer, fremsende opgavebeskrivelser (arbejdssedlen) og mulighed for at registrere ikke bare tid, men også materialer og materiel.

Andre IT-leverandører har implementeret konkrete akkordsystemer og har på den måde specialiseret sig indenfor delbrancher som f.eks. malere eller anlægsgartnere. Den store variation i løsningsudvalget er en kæmpe fordel for håndværks- og entreprenørvirksomhederne, det gør det muligt for dem at finde de løsninger, der passer bedst til deres behov og krav, oplyser Martin Profit Jakobsen.

Dansk Byggeri IT-Messe i øjenhøjde
Byggeriets brancheforeninger har forskellige strategier i forhold til at hjælpe deres medlemsvirksomheder med IT-indkøb. Dansk Byggeri har gennem flere år sammen med Basit arrangeret en IT-messe, hvor medlemsvirksomheder kan få et indblik i IT-værktøerne. Til næste IT-messe, som holdes i Taastrup og Aarhus hhv. den 7. og 8. februar 2017, har Dansk Byggeri tilbudt de andre brancheforeninger at invitere deres medlemmer med. På messen viser 25 udvalgte IT-leverandører hvilke IT-værktøjer, der kan gøre hverdagen lettere for virksomhederne.
- Og det hele foregår i øjenhøjde. Valget af IT er en vigtig beslutning, som skal være en hjælp i virksomhedernes hverdag, og derfor er det vigtigt at de besøgende får tid til at snakke tingene ordentligt igennem med udstillerne, siger Michael H. Nielsen og tilføjer, at der på messen er fokus både den lille håndværksmester og den store entreprenør.
Tilmeld dig IT-messen her


Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143