23948sdkhjf

Støvmaske og influenza er en dårlig cocktail

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen i dag
Der bliver hoster og harket noget ved bordet i skurvognen i dag. Noget af det skyldes, at et par af svendene er ved at få influenza, men for en af de lidt ældre svende har hosteriet en helt anden og mere alvorlig årsag.

Han har nemlig gået i byggestøv i mange år uden at have beskyttet sig ordentlig med støvmaske eller åndedrætsværn – og det har givet ham ”stive lunger”, som han kalder det. Tobakken har han for længst langt på hylden for ikke at forværre situationen.

- Nu skal I lytte til en gammel svend, hvalpe. Ikke springe støvmaske og åndedrætsværn over. Støv er ligeså farligt som at ryge. Både træstøv, betonstøv og alle andre former for støv rammer jeres hals og lunger.

- Jamen, gamle mand med stive lunger, siger en af de influenza-ramte svende.
- Det er altså ikke særlig behageligt at have støvmaske eller åndedrætsværn på, når snottet står ud af næsen og man skal hoste hele tiden.

Mester, som selv er ramt af influenza – om end i mildere grad, fordi han jo er selvstændig og derfor af princip ikke bliver syg – fremhæver, at svendene naturligvis skal melde sig syge, hvis det står rigtig sløjt til.
– Ellers kan vi jo forsøge at tilrettelægge arbejdet, så de værste ”snot-hvalpe” kan arbejde med opgaver, som ikke kræver støvmaske eller åndedrætsværn, siger mester .

Læs om hvordan du undgår støv på byggepladsen her

Læs om hvad du kan gøre, hvis du har infinfluenza her





Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095