23948sdkhjf

Knudsker EL har stadig strøm på planlægningen

Direktør Peter Lund Olsen fra Knudsker EL i Rønne blev Danmark meste IT-parate i 2015. Og han deler gerne ud af sine erfaringer
Hvis man er vild med IT-værktøj, så er det en stor fornøjelse at træde ind på kontoret hos Knudsker EL ApS i Rønne på Bornholm. Der hænger en stor skærm på væggen med virksomhedens opgaver og et ressourceoverblik. Der står to store skærme på hvert skrivebord. Motorrummet i Knudsker EL er ganske enkelt velkørende IT-mæssigt, men Peter Lund Olsen, som Mester Tidende sidste år kårede som Danmarks mest IT-parate i forhold til planlægning, ser hele tiden efter nye muligheder.

- Jeg sidder med i en Erfa-gruppe i Tekniq, hvor et af temaer er ”hvordan IT-værktøjer kan hjælpe os i hverdagen”. Her deler virksomhedsledere jævnligt erfaringer med IT-værktøjer og systemer, for udviklingen går jo rigtigt hurtigt. Det er hele tiden et spørgsmål om, de IT-værktøjer man har, følger med tiden. Og om ens IT-leverandører sørger for at være skarpe i forhold til konkurrenterne.
Vi holder hele tiden øje med nye muligheder, og stiller på den baggrund krav til vores nuværende IT-leverandører. Ikke urimelige krav, men krav om at følge med, så vi også holder os foran IT-mæssigt. Det gælder såvel funktionalitet som pris, siger Peter Lund Olsen.

Nyhedsbrev til medarbejderne
Virksomhedens ansatte har alle en e-mail og smartphones, og Peter Lund Olsen bruger et ugentligt nyhedsbrev til at holde de ansatte opdateret på f.eks. arbejdsmiljø og sikkerhed. Desuden bliver fødselsdage og andre meddelelser omtalt, så alle er velorienteret. Han sikrer, at nyhedsbrevet bliver læst så meget som muligt ved at indlægge små konkurrencer. Som f.eks. ved at skrive ”den der først sender mig en e-mail vinder 2 billetter til…” midt i en tekst.
Peter Lund Olsen understreger, at den fysiske kontakt med medarbejdere og kollegaer er vigtigt. Derfor har virksomheden en ugentligt fyraftens øl/vand, hvor medarbejderne kommer i virksomheden. På den måde kan man få en snak med en kollega osv.
- Med alle de muligheder vi har for at sende informationer via IT-værktøjerne, ser vi ikke hinanden så meget i hverdagen. Det er smart, og med det ugentlige nyhedsbrev og vores ugentlige møde sørger vi for at holde sammen på tropperne, siger han.

Det handler om mennesker
Generelt er Knudsker EL meget opmærksomme på, at virksomhedens udvikling, også indenfor IT-området, handler om mennesker. Der findes flere vækstmuligheder i markedet, både geografisk, teknologisk og branchemæssigt. Stadigt flere komponenter involverer flere fag. Flere komponenter indenfor styring af vand og varme kræver en VVS-mand og en elektriker, men der er stor forskel på at drive en EL og en VVS-virksomhed. Både i forhold til medarbejdernes kompetencer, indretning af biler og ledelse.

Derfor fastholder Knudsker EL en skarp fokus indenfor sine nuværende faglige kompetencer.

Skal udviklingen udnyttes skal kunderne stille krav
Det ærgrer Peter, at kunderne stadigt har større fokus på prisen end på selve etableringen. Der er ikke så mange kunder, der har fokus på totaløkonomien og det begrænser vores kreative muligheder for at komme med løsningsforslag. Det kan være at en merudgift på kr. 100.000 i etableringsfasen over 3-5 år betyder en besparelse i driften på kr. 500.000. Det er kunderne ikke opmærksomme på eller klar over, og det betyder at vi ikke kan bringe de nyeste teknologiske løsninger i spil. Det er ærgerligt, for det betyder også, at vi ikke udvikler og udnytter vores kompetencer i takt med mulighederne.

Foran f.eks. grossisterne IT-mæssigt
EL-branchen er nok den mest IT-modne branche i bygge- og anlægsbranchen. En del af forklaringen er, at EL-grossisterne i mange år har drevet markedet med smarte løsninger, med online-handel, smarte servicevogne med muligheder for direkte genbestillinger osv. Denne IT-modenhed har smittet af på EL-installatørerne, som faktisk har overhalet mange andre brancher IT-mæssigt. Det undrer f.eks. Peter, at man skal køre i trælasten for at købe arbejdstøj og andre stumper derfra. Vi er blevet så vant til at handle online og styre tingene med IT-værktøjer, at det virker besværligt, at man skal møde op i en butik for at handle basale ting som f.eks. arbejdstøj.

Knudsker EL ser hele tiden efter nye muligheder IT-mæssigt, og et par områder, som skal have fokus i de kommende måneder er dokumenthåndtering og kvalitetssikring. Her er Peter opmærksom på mulighederne, men det er svært at finde tid i en travl hverdag til at tage hul på nye projekter IT-mæssigt.
Selvom IT-værktøjerne fylder meget og er vigtige så overhaler hverdagen også. At indføre nye IT-værktøjer kræver fokus og tid. Den satser vi på at finde i de kommende måneder.

Deltager på Dansk Byggeri IT-messe 2017
Afslutningsvist aftaler jeg med Peter, at vi ses på Dansk Byggeri IT-messe 2017 den 7. februar i Taastrup. Her kan Peter som med medlem af Tekniq deltage gratis, og få en dosis med input omkring brug af IT-værktøjer til f.eks. dokumenthåndtering og kvalitetssikring.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste IT-værktøjer til din virksomhed

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236