23948sdkhjf

En god håndværker kan også være boglig

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen i dag
- Det ser da ud til, at hende den nye uddannelsesminister, Merete Riisager, er skarp nok, mener en af svendene i skurvognen. Han har lige læst, at uddannelsesministeren fremover vil vurdere folkeskoleelevers uddannelsesparathed på andet en boglig viden. Også skoleelevernes evner inden for håndværksfag, deres rumlige forståelse, teknologiske indsigt og praktiske færdigheder skal vurderes.

- Da jeg gik i skole, var jeg god til sløjd, siger en af de andre svende. Men jeg fik også gode karakterer i de andre fag, Så i første omgang mente lærerne, at jeg skulle i gymnasiet. Det kom jeg også, men jeg endte med at tage en tømreruddannelse efter at være blevet student. Måske skulle jeg have sprunget direkte til tømreruddannelsen?, siger svenden.

- Man skal i hvert fald lade være med at tro, at man er dummere end de andre fordi man vælger f.eks. en tømreruddannelse frem for en boglig uddannelse. Man kan sådan godt være god til begge dele. Og så handler det jo om at vælge dét, man føler sig bedst tilpas med, siger mester.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078