23948sdkhjf

Dynamisk planlægning hitter hos tømrermester

Tømrermester Jakob Ebbesen er landets mest IT-parate inden for planlægning
Mester Tidenden har kåret tømrermester Jakob Ebbesen som landets mest IT-parat når det gælder planlægning.
I 2004 startede Jakob Ebbesen tømrerfirmaet af samme navn. Firmaet tæller i dag 6 fuldtidsansatte og en solid kundebase i Øst- og Midtjylland.
Tømrermesteren har vundet Mester Tidendes IT-parathedskonkurrencen, fordi virksomheden i forhold til sin størrelse er rigtig godt klædt på IT-mæssigt.

Læs mere om Mester Tidendes IT-konkurrence

Jakob Ebbesen bruger IT-værktøjer i det meste af virksomhedens processer. I forhold til planlægningen har virksomheden opbygget nogle faste rutiner. De første skridt i forhold til en struktureret planlægning er på plads, og Jakob Ebbesen ved hvilke krav han stiller til IT-værktøjerne.

- Vi har konstateret, at vores behov for planlægning ikke blev dækket fuldstændig. For os er det meget vigtig at mandskab kan flyttes hurtigt og nemt derhen hvor de skal bruges. Derfor er vi nu på udkig efter et nyt IT-system, som kan håndtere vores behov for dynamisk planlægning, som passer til vores hverdag, siger Jakob Ebbesen

For Jakob Ebbesen er det vigtigt, at IT-værktøjet er visuelt, og det skal kunne sikre ham overblikket. Udgangspunktet for det nye IT-værktøj er også at finde et standard IT-værktøj, som kan bruges med det samme uden behov for yderligere IT-udvikling. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt og svært at kontrollere.
Dommerkomiteen har med kåringen lagt vægt på, at Jakob Ebbesen Tømrerfirma har standard-systemer, og at der er sammenhæng IT-værktøjerne imellem.

Overblik og struktur
Planlægningen skal favne hele virksomhedens produktion, fra kontor til byggepladserne og servicebilen. Det handler om at flytte de knappe ressourcer, så de arbejder på de rigtige opgaver
Med et godt planlægningsværktøj har virksomheden styr på:
• De kommende opgaver i forhold til tilbudsgivning og kalkulation
• De igangværende sager i forhold til produktion.
• De afsluttende sager i forhold til fakturering, garantier, eftersyn og efterkalkulation


Fem vigtige bygge-discipliner
Konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-parate er delt op i fem af de vigtigste discipliner i forhold til en byggesag:

Tilbudsgivning:
IT hjælper med en struktureret tilbudsproces, så der beregnes flere mere præcise tilbud, som sikrer, at der kun fremsendes tilbud, som virksomheden efterfølgende faktisk kan levere og tjene penge på.

Planlægning:
IT- værktøjer til planlægning skal favne hele virksomhedens produktion, fra kontor til byggepladserne og servicebilen. Det handler om at flytte de knappe ressourcer så de arbejder på de rigtige opgaver.

Udførelse:
IT-værktøjer kan blandt andet hjælpe med at styre en effektiv byggeproces, effektive byggemøde og effektiv økonomistyring med overblik over byggebudget, omkostninger til lønninger og lignende.

Aflevering:
Afleverings-værktøjer sikrer struktureret aflevering af det færdige arbejde og kvalitetssikring En ensartet arbejdsproces er med til at fastholde en effektiv arbejdsgang, som kan styres fra sag til sag.

Administration:
Administrations-værktøjerne skal i bund og grund styre økonomien i sagerne, på tværs af sagerne og i virksomheden som helhed. Værktøjerne dækker f.eks. økonomisk sagsstyring, finansbilag og løn.



Se effektive IT-værktøjer
På Dansk Byggeris IT-Messe 2017 kan du møde leverandører af IT-løsninger inden for bl.a. tilbudsgivning, planlægning, aflevering, administration og udførelse.
Messen afholdes i Taastrup og Aarhus den 7. og 8. februar 2017.
Tilmeld dig på www.danskbyggeri.dk/it-messe

Artiklen er en del af temaet Konkurrence.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218