23948sdkhjf

SKAT og politi på jagt efter ulovlige firmaer

Seks udenlandske virksomheder, der ikke var korrekt anmeldt i RUT-registret, står nu muligvis til en bøde.
I torsdags havde Arbejdstilsynets Social dumping enhed i samarbejde med SKAT og Politiet fokus på rengøring, service, restauration, byggepladser og autobranchen for at kontrollere udenlandske virksomheder og arbejdstagere i Danmark.

"De tre myndigheder har hver deres forskellige fokusområder - Arbejdstilsynet har fokus på arbejdsmiljø, og om udenlandske virksomhederne er korrekt anmeldt i RUT. Der blev i torsdags givet 36 reaktioner af forskellige årsager," forklarer Brian Brink Larsen, der er tilsynschef i Arbejdstilsynet.

På aktioner som disse møder Arbejdstilsynet mange virksomheder, der har svært ved at følge de danske arbejdsmiljøregler, og som ikke er anmeldt i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere, RUT . Ved aktionen i torsdags var der seks udenlandske virksomheder, der ikke var korrekt anmeldt i RUT. Arbejdstilsynet afklarer nu, om der er anledning til at give virksomhederne bøde.

Indsatsen for ordnede forhold på det danske arbejdsmarked og fair konkurrencevilkår gennemføres i samarbejde mellem SKAT, Arbejdstilsynet og politiet. Torsdagens besøg var årets første landsdækkende aktion af sin slags.

Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) er den danske stats officielle register til at anmelde udenlandske tjenesteydelser. Udenlandske tjenesteydere´, det vil sige udstationerede medarbejdere og selvstændige erhvervsdrivende, der udfører arbejde i Danmark, skal anmelde det i RUT.
Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109