23948sdkhjf

Indeklima handler også om god rådgivning

Imødekommer øget efterspørgsel på rådgivning om indeklima med ansættelse af seniorforsker fra Statens Byggeforskningsinstitut
- Vi oplever, både når det gælder erhvervs- og boligbyggeri, en markant øget efterspørgsel på rådgivning om indeklima, og vi forventer at udfordringerne med at sikre godt indeklima i både boliger og på arbejdspladser vil accelerere i de kommende år.

Således pågår der i den eksisterende bygningsmasse et stort arbejde med at kortlægge og fjerne miljøskadelige stoffer, som man før i tiden ikke anså for sundhedsskadelige, og nybyggeri bliver – i energieffektivitetens navn – bygget så tæt, at man uden den korrekte rådgivning hurtigt får problemer med ”tung luft” og i værste fald skimmelsvamp. På den baggrund har vi besluttet at styrke vores indsats indenfor indeklima.

Det er markedschef Martin Nerum Olsen fra rådgivningsfirmaet Dansk Miljøanalyse, der åbner døren til en massiv oprustning i firmaets rådgivning om indeklima - en oprustning, der sættes i søen med ansættelse af Barbara Kolarik, der som ph.d. og seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut står som en af landets førende indeklima-specialister.

Vil bringe sin viden i spil
38-årige Barbara Kolarik - født og opvokset i Polen og oprindelig uddannet miljøingeniør med speciale i ventilation og varme fra Det Tekniske Universitet i Gliwice i Polen - har siden 2004 været bosiddende i Danmark, hvor hun på Danmarks Tekniske Universitet satte kronen på videreuddannelse med en ph.d. i indeklima.

Derfra fortsatte Barbara Kolarik, der det seneste år har siddet i Sundhedsstyrelsens Rådgivende Videnskabelige Udvalg for Miljø og Sundhed, i 2008 til Statens Byggeforskningsinstitut som seniorforsker, og nu glæder hun sig til bringe sin forskerviden i spil som specialist i Dansk Miljøanalyse.

- Jeg vil gerne takke Statens Byggeforskningsinstitut for nogle gode år. Det har været spændende, udviklende og lærerigt. Men jeg har aldrig haft fingrene nede i praksis og efter mange års forskning glæder jeg mig til at sætte min viden direkte i spil for byggebranchen som rådgiver og specialist hos Dansk Miljøanalyse, hvis profil og gøremål skaber et stærkt afsæt for en tæt kobling mellem praksis og teori.

Fokus på sundhed
- Således arbejder virksomheden både med konkrete opgaver, der sætter helt almindelige menneskers sundhed og daglige velvære i fokus, og samtidig tager man - blandt andet gennem samarbejde med CPH Business - ansvar for at bringe den meget vigtige viden, der skabes gennem praksis, tilbage til uddannelsesinstitutionerne og videre ud i hele branchen.
Denne tætte kobling mellem praktik, teori og videndeling ser jeg efter mange års målrettet forskning frem til at tage del i, men især glæder jeg mig til at arbejde mere direkte og intensivt med de konkrete, eksisterende problemer, der opstår, når man renoverer og nybygger, uden i tilstrækkeligt omfang at tage hensyn til brugeradfærd, som påvirker indeklimaet negativt. Det er vi fremover nødt til i langt højere grad at tage højde for. I sidste ende handler godt byggeri jo om, at de mennesker, der bruger bygninger i både professionel og privat sammenhæng har det godt, fastslår Barbara Kolarik, mens Martin Nerum Olsen runder af:

- I fremtiden vil der være fokus på andre stoffer end dem, vi ser på i dag, hvor indsatserne i vidt omfang rettes mod indeklimaproblemer med skimmelsvamp og PCB, og den udvikling er vi med ansættelse af Barbara Kolarik, der tillige styrker virksomhedens kompetencer i relation til miljøskadelige stoffer, nu gearet til at gå i spidsen for, både når det gælder analyser på vores akkrediterede laboratorium, og når det gælder vores rådgivningsenhed.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094