23948sdkhjf

Rollator-svende på stilladserne

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om pensionsalder og gamle, trætte svende på stilladserne
Svendene i skurvognen taler om pension i dag. De forstår ikke helt, hvorfor politikerne hele tiden vil hæve pensionsalderen. Og slet ikke i forhold til byggebranchen, hvor mange nedslides hurtigere end andre i mindre fysisk betonede erhverv.

- Det ender jo med at vi triller rundt med rollator på stilladserne. Det kan da ikke passe, at vi skal knokle til vi er 70 år, siger en af de yngre svende og tilføjer, at tunge løft, færden på stilladser og ubekvemme arbejdsstillinger normalt ikke er noget man byde ældre mennesker.

- Vi kan ikke producere det samme, når vi er 66 år, som vi kan når vi er 22. Det hænger jo ikke sammen. Produktiviteten og effektiviteten kommer til at falde, forudser svenden.

Mester er også bekymret for fremtiden og snakken om at lade folk blive længere på arbejdsmarkedet.

- I bund og grund er det jo fordi vores levealder stiger. Det betyder, at der er brug for flere skattekroner – og dem skal vi altså selv levere ved at blive længere på arbejdsmarkedet. Men det er jo os der kommer til at bære byrden og skal piske de gamle, nedslidte svende. Måske kommer vi til at se en hel lavine af gamle svende, som ryger ud i arbejdsløshed og dermed kommer til at belaste de sociale kasser i stedet for at bidrage til dem, siger mester.

Mester og svendene er enige om, at man måske skal forsøge at skabe nogle jobs i byggeriet som passer bedre til de ”gamle, trætte svende”. Men det er svært at få til at hænge sammen med kravet om øget effektivitet.

Beregn din pensions-. og efterlønsalder her

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084