23948sdkhjf

Fusk og sjusk med hulmursisolering

Fronterne er trukket skarpt op med både politianmeldelser, retssag og klage til Forbrugerombudsmanden

Det fyger med beskyldninger om fusk og sjusk i den danske isoleringsbranche. Den foreløbige kulmination er to politianmeldelser fra brancheforeningen Dansk Isolerings Garanti mod to aktører i branchen.

Politianmeldelserne er indgivet mod henholdsvis KLH Isolering og Isoteamet ApS, og i begge tilfælde med mistanke om sjusket og mangelfuldt arbejde og fusk med energitilskud for hulmursisolering.

Begge virksomhederne afviser beskyldningerne og KLH Isolering anklager til gengæld Dansk Isolerings Garanti og specielt brancheforeningens talsmand, Fredrik Glob, Viking Isolering ApS, for bevidst at forsøge at skade konkurrerende virksomheder ved at tale usandt.

Fronterne er således trukket skarpt op og flere af de aktører i branchen, som Mester Tidendes søsterblad, Licitationen - Byggeriets Dagblad har talt med, mener, at mudderkastningen nu er så massiv, at den skygger for substansen i det, der burde være en debat om, hvordan man øger kundernes tillid til hulmursisoleringsbranchen.

Kan bevise snyderi
Dansk Isolerings Garantis talsmand, Frederik Glob vil gå hele vejen i forhold til at få "skabt ordentlige forhold i branchen"

- Jeg kan bevise, at både KLH Isolering og Isoteamet har sjusket med arbejdet og fusket med oppustede kvadratmetertal, så de har fået udbetalt højere energitilskud, end de er berettiget til. Sjuskeriet betyder, at kunderne ikke opnår de besparelser på varmeregningen, som de er blevet stillet i udsigt og fuskeriet med energitilskuddene medfører unfair konkurrence i forhold til alle de firmaer som ikke fusker med tilskuddene, siger Frederik Glob.

- I forhold til Isoteamet kan vi sort på hvidt dokumentere, at de bevidst og helt konsekvent har indberettet deres opgaver som "tom hulmur", som udløser det største tilskud i forhold til "delvist tom hulmur", som udløser et mindre tilskud, siger Frederik Glob.

Læs også: Talsmand mistænkes for tilskuds-fusk

Afviser unfair konkurrence
Direktør i Isoteamet ApS, Michael Jakobsen afviser anklagerne som ubegrundede og grundløse:

- Vi kan jo dokumentere, at tilskudspengene ubeskåret er gået direkte til vores kunder, hvilket også fremgår af samtlige fakturaer og indberetninger, som vi har foretaget. Så vi har altså ikke modtaget nogen del af de tilskud, som kunderne har modtaget, selvom Dansk Isolerings Garanti tilsyneladende hævder noget sådant, understreger Michael Jakobsen.

- Ydermere har Dansk Isolerings Garanti anklaget os for at køre med oppustede kvadratmeter-indberetninger, så vi kunne opnå højere tilskud for at kunne blive mere konkurrencedygtige. Her må jeg henvise til resultatet af de 7 stikprøver som er foretaget af Energistyrelsen. 5 ud af 7 stikprøver viste at vi rent faktisk havde målt og indberettet for få kvadratmeter op. Så hvis vi har snydt nogle så er det vist kun os selv. Vi også urigtigt blevet anklaget for at have isoleret "huse" fra 2006, hvilket jeg også stiller mig undrende overfor. Ved en ganske simpel søgning på BBR kan man se at den ene pågældende ejendom som der er tale om er opført i 1924 og ombygget i 2006, siger Michael Jakobsen.

Overordnet set forstår han ikke måden Dansk Isolerings Garanti navigerer på.

- Hvis man havde intentioner om at skabe en god og sund brancheforening, så havde den rigtige indgangsvinkel nok været at henvende sig til mig inden man begyndte at anklage os for alverdens ting, siger Michael Jakobsen.

Sag mod brancheforening
Hos KLH Isolering ryster man på hovedet af Dansk Isolerings Garanti og Frederik Glob.

- Hvis målet har været at skabe tillid til hulmurisoleringsbranchen, så må man sige, at Frederik Glob og Dansk Isolerings Garanti har skudt sig selv i foden. Man har jo opnået det stik modsatte ikke mindst fordi der i høj grad kan stilles spørgsmålstegn ved Frederik Globs og Viking Isolerings arbejdsmetoder, siger advokat og bestyrelsesformand i KLH Isolering, Jesper Mieritz.

Han har på KLH Isolerings vegne anlagt en retssag mod Dansk Isolerings Garanti for injurierende og krænkende omtale, ligesom han har anmeldt Dansk Isolerings Garanti til Forbrugerombudsmanden for vildledende markedsføring.

- Jeg har hos politiet forhørt mig om Dansk Isolerings Garantis politianmeldelse af KLH Isolering og svaret er, at politiet foreløbig har bedt Dansk Isolerings Garanti om yderligere oplysninger i sagen og at man foreløbigt ikke gør mere, da sagen er for dårligt oplyst, siger Jesper Mieritz.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111