23948sdkhjf

Håndværkere ser fodbold uden slips

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag er der fodboldsnak hen over bordet.
Mester er glødende fan af Fremad Amager, som i denne sæson er rykket op i 1. division, og mester synes, der er fantastisk. Det slår ikke skår i glæden, at de tabte 1-2 til Vendsyssel i påsken. Der er fine 7 point ned til den nedrykningsstreg, som alle forventede, at holdet ville ligge under.

- Jeg har altid boet højst 10 minutters gang fra Sundby Idrætspark, og vi er simpelthen en ægte håndværkerklub. Den eneste rigtige. Jeg er selvfølgelig sponsor, men jeg kunne aldrig finde på at sidde bag en glasrude og se fodbold med slips på. Vi ser fodbold sammen. Høj som lav. Lærlinge, svende og mestre, siger han.

Rikke, som bor i Hvidovre og holder med Brøndby, er ikke imponeret.
- I er da bare en snottet lille klub. Kom ud til Brøndby, hvis du vil se håndværkere. Jeg siger dig!
- Man behøver ikke at se Superliga for at se god fodbold, siger mester så.
- Jeg kan huske, dengang vi fik et halvt år i Superligaen. Så holdt vi op med at spille klokken 10.30, og det var trist. I gamle dage kom typerne direkte fra morgenværtshus. Nogle baryler havde solgt hash hele natten på Christiania og tog til fodbold. Åh, det var tider. Men Rikke - de der rotter, I kaster med. Det kan I fa'me godt droppe! Du vil aldrig se nogen opføre sig sådan til fodbold i Sundby.
- Ork, kan I ikke tage noget gas? afbryder Rikke.

Bent, som er partner i firmaet, synes ikke, man kan snakke om håndværkerklubber.
- Jeg er håndværker og holder med FC København, selv om jeg bor på Ama'r. Det kan man da sagtens. Jeg stod på Frederiksberg Stadion i 1991, da KB spillede sin allersidste kamp mod B 1913. Og jeg kneb nok en tåre, men siden har vi da haft det vældigt skægt!
Bent godter sig for sig selv i skurvognens hjørne. Hans hold slog Brøndby i weekenden, men han lader være med at drille Rikke. De har en lang arbejdsdag foran sig.

Lasse, som kommer fra Sydhavnen, holder med Frem og nævner spydigt, at Fremad Amager på et tidspunkt fik Krifa som sponsor.
- Sådan noget pjat at bringe på bane, syder mester.
- Det var da Frem, der var ejet af nogle skumle forretningsfolk, som kørte jer i sænk, var det ikke?

Brian griner og siger, at han har hørt lidt om det fodbold, men at han aldrig har set en hel kamp.
- Der er også andet i livet end det spil. Jeg har selv gået til bueskydning i 20 år, så jeg har ikke haft tid til det, undskyld mig, pjat.

Montøren Jesper kommer fra Virklund uden for Silkeborg og synes, at det med den rigtige klub for håndværkere er en dum københavnerdiskussion.
- Når man kommer fra Silkeborg, holder man med SIF. Det gør både håndværkere og skolelærere og direktører. Vi står sammen om byen. Jeg kan huske, at vi blev Danmarksmester, selv om jeg ikke var ret gammel.
- Det kan jeg sgu da også, siger mester.
- Det var den sommer, Fremad Ama'r rykkede op i Superligaen. Det glemmer man jo aldrig.

En anden montør, Thomas, som kommer fra Suldrup uden for Aalborg, slår lige fast, at AaB bliver mester, når alle mindst venter det og helt uden at advare om, at de går efter guldet.
- Ha! Sgu da ikke i år. I har vist travlt med at holde måsen i Superligaen, griner Bent.
- Og Ståle har aldrig tænkt sig nogensinde at give slip på det DM-trofæ igen.
- Det kan I slås om, så meget som I vil. Jeg giver aldrig slip på Fremad Ama'r, siger mester.

- Og kan I så komme ud og bestille noget!
- Men mester. Det var jo dig selv, der startede.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125