23948sdkhjf

Kan du styre de forkælede unge, mester?

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om den nye generation
Mester har svært ved at finde en grimasse der kan passe i skurvognen efter at have konfronteret en ny udlært svend på 22 år med hvordan man arbejder på en byggeplads. Den unge svend hører til i sjakket i skurvognen ved siden af og han kaldte mester både gammeldags og digitalt nøgen, da de kiggede detalje-tegninger på mesters tablet.
Mester kaldte til gengæld den unge svend for uselvstændig og handlingslammet.

Mens mester efter et kig på den digitale tegning var klar til at udføre opgaven, så ville den unge svend lige sende tegningen til et par andre svende for at få deres bud på at løse opgaven.

- Det er sgu’ grove løjer. De der unge fra generation Z er jo født og opvokset som digitale indfødte og i digitale netværk som de slet ikke kan undvære. De kan jo ikke tænke en tanke selv, men skal altid lige høre vennerne. Og man kan sgu da ikke bruge vennerne eller tabletten til at slå søm i med, raser mester.

En af de lidt ældre svende i skurvognen forklarer mester, at de unge i dag helt naturligt søger faktuel og faglig viden, når de skal løser en opgave.

- Mens vi andre har rutinen og erfaringen som ballast, så er de unge vant til, at tingene ændrer sig hurtigt. Derfor suger de ikke altid så meget specifik faglig viden til sig, fordi viden hurtigt forældes i dag, siger svenden, som har de kloge ord fra sin kone, som er gymnasielærer.

Mester er stadig sur, men erkender, at der ikke er noget at udsætte på den nye generations arbejdsvilje.
- Det er altså mere måden, de gør det på, siger mester og tilføjer, at sådan har det jo nok altid været

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125