23948sdkhjf

Overarbejde er ikke ok, mester!

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om den nye overenskomst
Et par af svendene i skurvognen lægger ikke skjul på, at de stemte nej til den nye overenskomst.

- Det er urimeligt, at mester nu kan diktere systematisk overarbejde i op til et år. Det holder altså ikke, siger en af tømrersvendene. Han mener, at mester i stedet for at benytte sig af systematisk overarbejde bør ansætte nye folk eller tilrettelægge arbejdet, så man undgår overarbejde.

- Det er da et udtryk for dårlig planlægning, hvis mester skal tvinge svendene til at arbejde over. Mester må da have givet et dårligt tilbud, hvis han skal have os til at arbejde over, siger en af de andre svende.

Mester, som netop er kommet ind i skurvognen forklarer, at der også er noget der hedder tidsplaner og at bygherren nogle gange vil have udført opgaven hurtigt.
- Det betyder, at vi må arbejde over. Og det har jeg naturligvis taget med i mine beregninger, siger mester og tilføjer, at han ikke har tænkt at benytte sig af mulighederne i den nye overenskomst til at tvinge svendene til at arbejde over.

- Det er sgu for bøvlet. Og når overarbejdet skal afspadseres skubber vi jo bare problemenerne foran os. Det er da lettere, at vi tale om tingene og blive enige om, hvordan vi gribe det an i perioder med spidsbelastning.

Den er svendene med på, men de er stadig utilfredse med overenskomsten, når det gælder mesters mulighed for at tvinge svendene til systematisk overarbejde.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11