23948sdkhjf

Arbejdsgiverforening afviser hver tredje ansøger

Strammere krav til ordentlighed og omdømme har gjort det sværere for håndværkere at blive medlem af Dansk Håndværk, som sorterer hver tredje ansøger fra
På et år er næsten en tredjedel af ansøgerne blevet sorteret fra, efter at arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk har sat nye mål for, hvad nye medlemsvirksomheder skal leve op til, før de kan optages i organisationen.

Det fremgår af de oplysninger, som Dansk Håndværks formand, Niels Techen, kommer med, når organisationen holder generalforsamling lørdag.

– Sidste år fik vi 168 ansøgninger fra virksomheder, der endnu ikke var medlem, og vi godkendte de 100 af dem. Det betyder at mere end en tredjedel ikke levede op til kravene, for at blive optaget i Dansk Håndværk, lyder det i formandens beretning.

Ordentlighed og omdømme
Årsagen er den nye strategi, som organisationen vedtog for et år siden.
Den betyder at Dansk Håndværk “udelukkende skal være en forening for de håndværkere, der gør sig umage og som prioriterer kvalitet, ordentlighed og faglighed”, som det lyder i betingelserne. På den måde vil organisationen være med til at give respekten og stoltheden omkring det danske håndværk tilbage.

– Dels har vi de seneste år fået flere ansøgninger. Men det er naturligvis ikke sådan, at vi tidligere blot optog alle. Forskellen er, at vi nu gør mere ud af en dybdegående undersøgelse af dem, der søger om medlemskab. Vi ser på virksomhedens historik, omdømme, økonomi og uddannelsesbaggrund. Det er også med til, at flere er blevet sorteret fra. Til gengæld skal vi så efterfølgende ikke kontakte så mange, for at få dem til at stramme op, hvis de fortsat vil være med, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Han understreger, at der grundlæggende ikke er ændret væsentligt på de krav foreningen stiller, om at man gør sig umage, udfører godt håndværk og lever op til sine forpligtigelser overfor kunderne. Det er et spørgsmål om, hvornår kravene for alvor sætter ind, forklarer direktøren.

– Og er man sorteret fra i første omgang, er der ikke noget i vejen for at firmaet vender tilbage senere, når de har fået styr på de ting, vi kræver. Betingelserne skal først og fremmest sees, som en hjælp til alle de mestre, der vil være med til at give fagligheden og omdømmet et løft, forklarer arbejdsgiverdirektøren.

Stærkere på nicheområder
Dansk Håndværk er arbejdsgiverorganisation for små og mellemstore virksomheder indenfor byggeri, træindustri og klassiske håndværk, som eksempelvis møbelfremstilling.

Hovedparten af organisationens knapt 1000 medlemsvirksomheder arbejder indenfor tømrer, snedker og murerområdet, men foreningen dækker også industriel fremstilling af eksempelvis vinduer eller møbeldele, entreprenørområdet og energi- og restaureringsopgaver indenfor de fleste fagområder.

Blandt de virksomheder, der særligt har søgt optagelse de seneste år, har der været en særlig stor tilgang indenfor murerfaget, men på nicheområder, hvor der kun er få virksomheder, har arbejdsgiverne en konstant tilgang, da hovedparten af firmaerne indenfor eksempelvis møbelpolstring vælger at blive medlem.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094