23948sdkhjf

Nej til mere skat på boligen

Forliget om boligskatten er måske første skridt på vej mod en egentlig beskatning af provenuet ved salg af boliger
Selvom der nu er indgået et rigtig fornuftigt forlig om boligskatten, så vil det være naivt at tro, at boligområdet ikke også fremover vil være et mere end oplagt beskatningsområde.

Lige nu er der skabt en tiltrængt tryghed på området. Politikerne har vist ansvarlighed og erkendt, at for de fleste borgere er investeringen i en bolig den absolut største investering de fortager i hele deres liv. Og tilmed en investering som de dybest set ikke har den store indflydelse på i forhold til forretning og afkast.

Med det nye forlig bliver der lidt mere at spekulere over for husejerne i den retning, men alt andet lige, så kan man godt betragte det nye forlig som første skridt på vej mod en egentlig beskatning af det provenu, som en boligejer kan opnå, når han sælger sin bolig.

I forhold til finansiering af velfærdssamfundet ligger der et enormt skattemæssigt potentiale i at beskatte dette provenu. Man kan kun håbe, at politikerne holder fingrene for sig selv og ikke forgriber som på et boligmarked, som i den grad er afhængig af netop politikernes lyst og vilje.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11