23948sdkhjf

Borehamre med støvudsugning

Slagkraftige 18V akku-borehamre med integreret støvudsugning
Bosch har udvidet borehammersortimentet med EC-motor med to kraftfulde maskiner: GBH 18V-26 Professional og GBH 18V-26 F Professional. Begge maskiner har en slagenergi på 2,6 J og dermed 50 pct. mere slagkraft end den hidtil mest effektive 18 V-borehammer. De kan derfor sammenlignes med en ledningsdrevet maskine som f.eks. GBH 2-26 Professional - ikke mindst på grund af deres EC-motor.

For første gang tilbyder Bosch de nye 18 V-borehamre med en aktiv og integreret støvudsugning, for at reducere støv under arbejdet. Udsugningsenheden GDE 18V-16 Professional kan efter behov ganske enkelt sættes på borehammeren. Enheden har sin egen motor, som også forsynes med akku-energi fra borehammeren. Udsugningen er udstyret med en Auto-Power-On/Off-funktion der starter automatisk sammen med borehammeren, men har to sekunders efterløb for bedst mulig at fjerne støvet, efter at boreprocessen er stoppet.

KickBack control
GBH 18V-26 Professional og GBH 18V-26 F Professional er forsynet med en KickBack Control-funktion. Opstår der en pludselig rotation af borehammeren omkring boreaksen - eksempelvis ved fastklemning af boret, når der bores i armeret beton - slår den integrerede sensor motoren fra på brøkdele af et sekund. Denne proces forebygger et uventet tilbageslag af værktøjet og kan reducere risikoen for skader.

Og der er mere avanceret elektronik i maskinerne: Når der skal bores i skrøbelige materialer som f.eks. fliser er der hjælp at hente fra den integrerede funktion Electronic Precision Control (EPC). Når EPC-funktionen er aktiveret, begrænses borehammerens maksimale ydelse til 70 pct. ved langsommere acceleration. Det betyder, at man lige fra starten kan arbejde med slagfunktion og derved spare et arbejdstrin - boret glider ikke ved forboring.

Færre vibrationer
Den nye generation af 18 V-borehamre fra Bosch har også fået en ny udformning. Håndgrebet ligger nu på linje med boreaksen på begge maskiner, og denne L-form sikrer, at arbejdet bliver mindre trættende. Desuden har begge borehamre et dæmpningselement, der afkobler hovedgrebet fra hammerens drev og dermed reducerer vibrationsbelastningen.

18 V-borehamrene er desuden udstyret med LED-lys på huset, så arbejdsområdet bliver godt oplyst, samt en effektiv 6,0 Ah-akku.
Der kan vælges mellem en model med fast patron og en model med skiftepatron (F), hvor der også medfølger en selvspændende borepatron til rundskaftbor.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094