23948sdkhjf

Kreativ montering af glasfacader

Stor udfordring at skifte vinduer på bibliotek i drift
Lyngby Stadsbibliotek er i fuld gang med at blive energirenoveret, alt imens biblioteket er i drift. Glarmestre Snoer og Sønner har stået for opgaven med at udskifte de store glasfacader til moderne energiruder – en monteringsopgave udover det sædvanlige.

Der er da også blevet taget kreative løsninger i brug i forbindelse med energirenoveringen af Lyngby Stadsbibliotek. De store glaspartier er blevet skiftet indefra mens biblioteket har været i almindelig drift.
Arealet ude omkring biblioteket dækker over en parkeringskælder, og det gør, at belastningen fra de maskiner, man normalt ville anvende, ikke kan bæres af dækket over kælderen. Derfor var man her nødt til at tænke anderledes.

Løsningen blev at tage en enkelt af de store ruder ud, hvorefter det var muligt at hejse både gamle ruder ud og de nye ruder ind i bygningens overetage. Derfra er ruderne blevet monteret indefra med glaslifte, mens biblioteket fortsatte sin almindelige drift. De store ruder er da også oprindelig isat indefra, dengang biblioteket, som er tegnet af arkitekterne Holm & Grut, blev opført i 1964-68.

Monteret i messingprofiler
De nye 160 x 300 cm store energiruder er blevet monteret i den oprindelige messingprofil, som efterfølgende er blevet inddækket og sikret mod kondens med en isoleret kapsel.
At renoveringen foregik, mens biblioteket var åbent for publikum stillede krav til glarmestrene om fleksibilitet og smidighed, ligesom der skulle koordineres nøje med øvrige håndværkere på opgaven.

Forud for udskiftning af ruderne, skulle hovedentreprenøren HHN eksempelvis fjerne vinduesplader samt opstille de nødvendige stilladser.
Hovedentreprenør på opgaven er HHN og bygherre er Lyngby-Taarbæk Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094