23948sdkhjf

Svende arbejder sort i weekenden

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om sort arbejde
- Har du også været ude og arbejde sort i stedet for at nyde det gode vejr?, spørger den yngste svend en af de lidt ældre svende i skurvognen.

- Ja, det har jeg, indrømmer den ældre svend, men selv om man får kontanter med hjem i lommen, så skal du som ung svend også huske, at det altså stadig er ulovligt at arbejde sort.

Det ved den unge svend selvfølgelig godt, men han forstå ikke, hvorfor staten så ikke for alvor forsøger at få skovlen under det sorte arbejde. Når nu det er ulovligt.

- Jeg har faktisk aldrig hørt om nogen svende der er blevet taget i at arbejde sort og skal betale bøde eller skat tilbage, siger den unge svend.

- Det kan du have ret i. Men det skyldes måske, at det sorte arbejde i et eller andet omfang er blevet noget som alle accepterer, selvom vi godt ved, at det er ulovligt.
Det er lidt ligesom at køre for stærkt i bil – og alligevel ikke. For her gør Politiet jo en stor indsats for at få os til at overholdes hastighedsgrænserne ved at dele bøder ud til højre og venstre.

- Godt de ikke er helt så ivrige, når det gælder sort arbejde, siger den unge svend.

- Ja, siger den ældre svend. Og så skal vi jo nok stikke piben ind, når vi peger fingre af polakkerne for at underbyde priserne. Det gør vi jo sådan set også selv, når vi arbejder sort

LÆS OGSÅ: Mindre sort arbejde

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094