23948sdkhjf

Gråt guld er i høj kurs på byggepladsen

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om alder og gråt guld
- Der kan I bare se, unge snothvalpe. Der er bud efter det grå guld på arbejdsmarkedet, siger den ældste svend i skurvognen. Han henviser til en undersøgelser der viser, at fire ud af 10 nye job går til ”seniorer” over 60 år.

- Det er så bare ikke lige i byggeriet, at der er størst efterspørgsel efter det grå guld, sukker den ”gamle” svend og lader fingrene glide gennem den sparsomme hårpragt.

Mester er ikke enig:
- Det kommer lidt an på, hvilken uddannelse du har og hvilken rolle du skal udfylde. Der er helt sikkert bud efter ældre, erfarne byggeledere og andre med en ledelsesmæssig baggrund. Til gengæld er det nok sværere at indgå i et akkordsjak som 60-årige tømrer, mener mester.

Han er sammen med et par mester-kollegaer og sin faglige organisation i gang med at kigge på mulighederne for at skabe jobfunktioner som gør det muligt både at holde på den ældre tømrersvend og den ældre byggeleder:

- Den erfaring de har og den rolle de spiller i virksomheden kan være uvurderlig. Men vi må nu alligevel ikke glemme også at få fat i de unge mennesker – før det grå guld bliver til støv, siger mester og dukker sig for den sukkerknald, som den ældste svend sender i mesters retning.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.093