23948sdkhjf

Dansk Byggeri skulder-lammer svende

Krav om mere udenlandsk arbejdskraft og højere pensionsalder sender håndværkere til tælling
Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen samler ikke på skulderklap fra fagbevægelsen. Til gengæld sender han en skulder-lammer til mange håndværkersvende, når han melder ud, at der meget gerne må komme flere udenlandske håndværkere til Danmark. Og for ligesom at banke pusten fuldstændig ud af de danske håndværkere, så stiller han i udsigt, at de kan se frem til at blive længere tid på arbejdsmarkedet.

Set ud fra et vækstperspektiv og gennem de store byggebriller, så har Lars Storr-Hansen naturligvis ret. Byggeriet har brug for kvalificeret arbejdskraft for at være med til at skabe den vækst der skal til for at fastholde velfærden.

Man kan måske mene, at de store byggebriller dækker en smule for udsynet i forhold til at sammentænke byggeriets behov med resten af samfundet, herunder borgernes behov og forventninger både til arbejdskraftens frie bevægelighed og tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet. Men lur mig om ikke netop arbejdskraftens frie bevægelighed og ønsket om flere udenlandske håndværkere i dette tilfælde giver EU-tilhørsforholdet endnu et alvorligt skud for boven.

Udsigten til senere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet vil formentlig også kaste flere vælgere i armene på andre end de blå partier.

Men trods disse alvorlige konsekvenser, så har Lars Storr-Hansen stadig ret i sine betragtninger i forhold til den rolle, som byggesektoren skal spille i forhold til at sikre velfærden.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141