23948sdkhjf

Redningsplan for små lokale tømmerhandler

Østerbro Tømmerhandel har overtaget Hornbæk Trælast & Byggemarked og vil gentage en succesfuld strategi for redning af små tømmerhandler i yderområderne
Mange af de små tømmerhandler i yderområderne kæmper en hård kamp for overlevelse. Og hvis de lukker, er der skabt endnu et problem for det lille lokalsamfund.

Men udviklingen kan rent faktisk vendes, og Østerbro Tømmerhandel ser ud til at have fundet formlen.

Østerbro Tømmerhandel overtog i 2012 Vejby Tømmerhandel, og siden da er omsætningen seks-doblet til nu 30 mio. kr. om året, og der er skabt 10 nye arbejdspladser. Den samme positive forvandlingsproces forsøges nu gentaget i Hornbæk, hvor Østerbro Tømmerhandel netop har overtaget Hornbæk Trælast & Byggemarked.

Ifølge Østerbro Tømmerhandel er problemet med mange af de små tømmerhandler i yderområderne, at de ofte drives som tankstationer, hvor de lokale kunder og håndværkere kun køber de mest fornødne småting og til for høje priser. Den valgte strategi for at redde tømmerhandlen er derfor at sænke priserne og at etablere en fælleskonto med Østerbro Tømmerhandels andre afdelinger i København og Nordsjælland. Andre vigtige elementer i strategien er at satse på lokale fagligt dygtige medarbejdere og at modernisere lokaliteterne og udvide sortimentet.

Østerbro Tømmerhandel har i de senere år været inde i en rivende udvikling og betragtes af mange som branchens humlebi, fordi de griber tingene lidt utraditionelt an. Medarbejderne er ikke så bundet af koncepter, manualer og regler, men agerer i stedet ud fra sunde handlingsorienterede værdier som "Enhver medarbejder har handlepligt" og "Vi vil ikke høre et nej". Der står direkte skrevet, at der skal være "liv og glade dage med rigtig håndværkerstemning" i butikkerne.

Østerbro Tømmerhandel Gruppen har afdelinger på Østerbro og i Vejby, Hornbæk og Søborg og omfatter også Københavns Listefabrik i Søborg. I alt beskæftiger den lille koncern i dag 65 medarbejdere.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078