23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i juni

Med 5E Byg som hovedentreprenør er anden og sidste fase af Aabenraas kommende akutsygehus gået i gang.

Efter sommerferien skyder en ny sengebygning op i Aabenraa, hvor Region Syddanmark netop har taget hul på fase 2 af det milliardprojekt, der opgraderer Aabenraa Sygehus til akutsygehus.

Det nye Sygehus Sønderjylland har været undervejs siden december 2009, hvor Region Syddanmark valgte Creo Arkitekter og Aarhus Arkitekterne til at planlægge og gennemføre fase 1 af projektet, der blev taget i brug i 2014.

Den nye fase 2 – med et samlet budget på 754 mio. kroner – udføres med Cowi som totalrådgiver og 5E Byg som hovedentreprenør. I alt godt 22.000 nye kvadratmeter og 8.000 kvadratmeter ombygning venter forude, inden 5E Byg kan aflevere det færdige byggeri i 2. kvartal 2021.

- Med gennemførelsen af denne sidste halvdel af det store byggeprojekt i Aabenraa kommer de fysiske rammer for et fremtidssikret akutsygehus på plads. Og sammen med det renoverede specialsygehus i Sønderborg og daghospitalet i Tønder vil vi få fantastiske rammer for sygehusbehandlingen i Sygehus Sønderjylland, siger adm. sygehusdirektør Peter Fosgrau.

Det nye byggeri, som er tegnet af Friis & Moltke og Ravn Arkitektur med Møller & Grønborg som landskabsarkitekt, kommer til at bestå af en base i to etager med ambulatorier og laboratorier. Oven på etableres den nye sengebygning som tre ’fingre’ med hver fire etager.

Det første officielle spadestik til den nye sengebygning tages den 17. august, men 5E Byg har allerede så småt taget hul på ombygningerne samt etableringen af den tunnel, der skal forbinde en kommende helikopterlandingsplads med den akutmodtagelse, der blev bygget som led i fase 1.

Fakta om Sygehus Sønderjylland, fase 2

Adresse: Kresten Philipsens Vej 15, Aabenraa
Areal: 22.280 m2 (nybyg), 8.482 m2 (ombygning)
Budget: 754 mio. kr. (byggeudgifter 448 mio. kr.)
Bygherre: Region Syddanmark
Hovedentreprenør: 5E Byg A/S
Totalrådgiver: Cowi A/S
Arkitekt: Ravn Arkitektur A/S, Friis & Moltke A/S
Landskabsarkitekt: Møller & Grønborg Arkitekter og Planlæggere A/S
Rådgivende ingeniør: Cowi A/S
Byggeperiode: Juni 2017 - 2. kvartal 2021
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125