23948sdkhjf

Bilinvesteringer i overhalingsbanen

Erhvervslivet køber eller leaser nye biler som aldrig før
Ifølge Danmarks Statistik har bilsalget til erhvervslivet kørt i højt gear i fire år. I 1. halvår af 2017 blev der nyregistreret 51.900 personbiler i erhvervslivet. Det er en stigning på 6,2 procent i forhold til det hidtidige rekordår 2016. Ser man på varebiler, blev der i 1. halvår nyregistreret 20.900, og her er der tale om en stagnerende kurve med et fald på 3,0 procent fra højt udgangspunkt.

- Der er 72.800 erhvervsdrivende, som har valgt at investere i en ny erhvervsbil i 1. halvår 2017, og endnu en rekord i erhvervslivets bilkøb indikerer en pæn tro på fremtiden ikke mindst i bygge- og anlægsbranchen, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Opsvingets hjulbolte skal ikke skrues af
- Det går godt i dansk økonomi, og det smitter af på virksomhedernes oprustning af bilparken. Der er fortsat risikomomenter, der kan afmontere opsvingets hjulbolte. Men det er ikke i bilsalget, man finder sådanne faresignaler, siger cheføkonomen.

Danmarks Statistiks opgørelse af bilsalget til erhvervene er ikke opdelt på brancher. Men det er velkendt, at bygge- og anlægsbranchen er den af de større brancher, som efterspørger flest varebiler og er mest afhængig af bilens mobilitet til transport til og fra kunder samt til værktøjs- og materialeopbevaring.

- Når antallet af nyregistrerede biler i erhvervslivet i de senere år har lagt sig ud i overhalingsbanen, skyldes det blandt andet en stigende anvendelse af leasing. I øjeblikket udgør leasingbilerne 48 procent af alle nye biler. Hertil kommer to år i træk med sænket registreringsafgift. Men fremgangen i erhvervslivets bilinvesteringer skyldes dog også de positive økonomiske konjunkturer, fremhæver Bo Sandberg.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079