23948sdkhjf

Mangel på arbejdskraft i malerfaget

Malermestrene mangler kvalificeret arbejdskraft i kølvandet på omsætningsfremgang og øget beskæftigelse
Hele 41 pct. af malervirksomhederne oplevede stigende omsætning i 1. halvår 2017 i forhold til samme periode sidste år, mens kun 15 pct. oplevede en tilbagegang. Forventningerne til 2. halvår 2017 er endnu mere positive, idet 48 pct. af virksomhederne forventer stigende omsætning.

Det viser den seneste konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre. Undersøgelsen er baseret på 219 virksomheder med en samlet beskæftigelse på 2.321 personer svarende til ca. 30 pct. af bygningsmalerfagets beskæftigelse.

Omsætningsfremgangen har medført en øget beskæftigelse i hovedparten af virksomhederne. I alt har 41 pct. af virksomhederne øget beskæftigelsen i 1. halvår 2017, mens kun 12 pct. har reduceret beskæftigelsen. Der er endvidere forventninger om en tilsvarende fremgang i 2. halvår 2017.

Desværre viser analysen, at virksomhederne allerede nu har meget svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. 2/3 af virksomhederne har inden for de sidste 3 måneder måttet opgive at finde den arbejdskraft, de havde behov for, og tilsvarende har 2/3 måttet sige nej til opgaver, de er blevet tilbudt.

Som en reaktion på denne situation forventer 42 pct. af de virksomheder, der har elever, at ansætte flere elever inden for det kommende års tid.

Læs hele analysen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203