23948sdkhjf

VIDEO: Se huset der kan foldes

"This is a real film of a real building. A tool. Not a toy."

Sådan præsenterer britiske Ten Fold Engineering sit nye foldbare hus "Ubox".

Ubox, som foreløbig er skabt i en prototype, bygger på idéen om mobile housing. Huset kan transprteres efter en lastbil og folder sig selv ud i løbet af få minutter. "...a big space in a small box", som Ten Fold Engineering beskriver det i sin præsentationsvideo.

Standardmodellen har et areal på godt 68 kvadratmeter, når den er åben, og godt 10 kvadratmeter opbevaringsplads, når den er lukket. Døre, vinduer og skillevægge fungerer som modulære komponenter, der kan arrangeres på flere måder. VVS til brusere, badeværelser og køkkener fastgøres inde i enheden eller i tilstødende moduler.

Ifølge Ten Fold Engineering er det eneste krav til installation en stabil grund, og derfor er potentialet vidtrækkende. Enhederne kan stables, hvilket gør konceptet skalerbart.

Ifølge Ingeniøren er konceptet udviklet på basis af et patenteret sakseled, der kan foldes ud og ind med minimale kraftanstrengelser. Standardmodellen kan erhverves for en pris på cirka 830.000 kroner.

Ubox får verdenspermiere, når Ten Fold Technology viser sin prototype frem på UK Construction Week 2017, som afholdes i Birmingham til oktober.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079