23948sdkhjf

Stop uddannelses-snobberiet

Hvorfor er det ikke fint nok at uddanne sig til håndværker?
Hvis man taler om mangel på faglært og kvalificeret arbejdskraft nu, så er det intet imod det der venter: Prognoserne viser, at vi i 2027 kan risikere at mangle 73.000 faglærte, hvoraf de 17.000 kommer til at mangle i bygge- og anlægsbranchen.

Det skal der selvfølgelig gøres noget ved. Et af de første steder der skal gribes ind er i forhold til det man kan betegne som uddannelses-snobberi. Altså opfattelsen af, at det ikke er fint nok at uddanne sig til håndværker i forhold til de akademiske uddannelser.

Det er jo sådan, at uanset hvad der stilles til rådighed af erhvervsuddannelser, så skal man altså også have de unge mennesker til at søge disse uddannelser. Og det besværliggøres en hel del af den generelle snob-holdning, hvor det kun er lange videregående uddannelser, der er fine nok.

Det er de unge, man skal have i tale for at ændre på situationen. Her har ikke mindst virksomhederne i byggeriet en stor udfordring for at overbevise de unge om, at der er fremtid i at tage en erhvervsuddannelse.

Flere af byggeriets organisationer hjælper godt på vej. Det gælder f.eks. Dansk Byggeri som bl.a. har iværksat en virksomhedsbank, som skal få flere unge til at en vælge erhvervsuddannelse. Her kan skoler finde virksomheder i deres lokalområde, der har lyst til at vise deres håndværk frem, så elever tidligt i livet møder dygtige fagfolk, der er glade og stolte af deres erhverv.

Mere af den slags vil formentlig være med til at stoppe uddannelses-snobberiet og sikre, at der også fremover er faglært og kvalificeret arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125