23948sdkhjf

Bøsser på blokvognen – og i skurvognen

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om bøsser og lesbiske, som holder stor fest
- Jeg forstår ikke helt hvorfor bøsser, lesbiske og transpersoner og hvad det nu ellers hedder, absolut skal stille sig op på blokvogne og køre hele byen rundt for at fortælle, at de er som de er, siger en af svendene.
København er i de næste dage skueplads for den såkaldte Pride – en årlig begivenhed med fest og farver og budskaber fra den homoseksuelle verden til den heteroseksuelle verden om tolerance og accept.

- Jeg accepterer fuldt ud bøsser og lesbiske. Og det er fint, at de holder en fest. Men mon ikke tiden er løbet fra al den opmærksomhed om deres seksualitet. Er de ikke ved at være accepteret alle steder?, spørger svenden.

- Nej. Det er de desværre ikke, siger en af de andre svende.
Han har tidligere arbejdet sammen med en bøsse, som åbent og ærligt fortalte de andre svende, at han var bøsse. Og så var den sag ude af verden. I skurvognen. Men bøsse-svenden måtte stadig dukke nakken mange andre steder.
- Derfor har arrangementet stadig en berettigelse; nemlig at gøre opmærksom på, at det fortsat ikke er alle steder, at man behandler bøsser og lesbiske som ligeværdige medmennesker, siger svenden.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098