23948sdkhjf

Brændeovnsproducent skruer op for blusset

Hwam styrker sin indsats på udenlandske markeder som Storbritannien, Rusland og USA.

Den østjyske brændeovnsproducent Hwam fra Hørning har fået stor opmærksomhed for at have udviklet et system, hvor deres brændeovne kan styres fra en app på en mobiltelefon eller tablet.

Med udgangspunkt i det nye system, der mindsker forbruget af brænde og sikrer en mere miljøvenlig forbrænding, skruer Hwam nu op for indsatsen i de 20 lande, hvor de sælger brændeovne, oplyser virksomheden.

- Vi er for nylig gået ind på det russiske marked, og her har vi 14 forhandlere. I Storbritannien har vi tidligere haft en importør til at stå for salget. Men for at få bedre relationer til de omkring 100 forhandlere og give dem mere viden om vores nye generation af brændeovne, står vi nu selv for salget. Når det gælder USA, er vi ved at få godkendt vores brændeovns-serie ”Hwam 4600”, der naturligvis også kan fås med det nye system, siger administrerende direktør i Hwam, Stefan Hvam Pedersen.

Samtidig med de mange initiativer på eksportmarkederne har den familieejede virksomhed valgt at ændre navnet på den nye generation af brændeovne fra IHS (Intelligent Heat System) til SmartBrændeovn eller på engelsk SmartStove.

Det sker, fordi det nye navn bedre beskriver, at avanceret teknologi hjælper med at styre brændeovnene, og dermed gør dem smarte.

Ny teknologi fyrer op under salget
Virksomheden har en årlig omsætning på et trecifret millionbeløb og sælger i øjeblikket omkring 15.000 brændeovne om året. Omkring 85 procent af dem eksporteres, og forventningen er, at de smarte brændeovne kommer til at fyre op under salget. 

- Vi har brugt et tocifret millionbeløb på teknologien. Men om få år forventer vi, at langt de fleste vælger brændeovne, som kan styres fra mobiltelefonen. I øjeblikket er omkring hver fjerde af de brændeovne, vi sælger, en SmartBrændeovn, men salget er markant stigende, siger Stefan Hvam Pedersen.  

Det er i Danmark og i Frankrig, at efterspørgslen på Hwams smarte brændeovne indtil nu har været størst.

Udover Danmark og Frankrig er Hwams hovedmarkeder Tyskland og Storbritannien. For at styrke indsatsen yderligere har virksomheden købt brændeovnsproducenten Dan Skan, der årligt sælger omkring 2.000 brændeovne primært i Tyskland.

Hwam stod i forvejen for selve produktionen af Dan Skan-brændeovnene, som også sælges med den nye SmartBrændeovn-teknologi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094