23948sdkhjf

Beskæftigelsen når højeste niveau i 8 år

Jysk byggevirksomhed vil ansatte 25 murere i løbet af de næste seks måneder på grund af travlhed.

Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen fortsætter sin opstigning. Branchen beskæftigede 155.281 lønmodtagere i juni, og det er det højeste antal siden marts 2009.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som opgør antallet af lønmodtagere til at toppe i starten af 2008. Herefter fulgte to år med uafbrudt nedgang, før beskæftigelsen stabiliserede sig omkring 135.000 lønmodtagere over en fireårig periode fra 2010 til 2014. Siden starten af 2014 er beskæftigelsen steget næsten uafbrudt til det nuværende niveau.

Vild vækst: Murervirksomhed går fra syv til 70 ansatte på to år

MLI Huse hører blandt de virksomheder, der trækker udviklingen i den rigtige retning. Murervirksomheden fra Sparkær ved Viborg er klar til at opruste markant i løbet af de næste måneder.

- Vi kan ikke nå de opgaver, vi allerede har nu, med den bemanding, vi har i øjeblikket. Så om et halvt år forventer jeg, at vi har ansat 25 murere ud over de 45, vi har ansat nu, siger direktør Johnny Ingemann Weller.

Flaskehalse eller ej
Beskæftigelsesvæksten har gjort, at snakken om flaskehalse med jævne mellemrum er dukket op i løbet af de seneste år. De fleste kilder, Building Supply har talt med om emnet, afviser dog, det er et stort problem at skaffe velkvalificeret arbejdskraft i øjeblikket.

De fleste kan dog sagtens se udfordringen nærme sig i horisonten.

- Der er kommet flere aktører til de sidste par år, så på den måde er konkurrencen skærpet. Men der har altid været hård konkurrence i branchen, siger direktør Thomas Dahl fra Eurodan-huse eksempelvis.

Dansk Byggeri: Mere vækst i vente

Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen befinder sig nu på det højeste niveau siden marts 2009. Men dermed topper det ikke, vurderer Dansk Byggeri.

- Efter en jobfremgang på fire procent i 2016 forventer Dansk Byggeri en jobvækst i byggeriet på omkring tre procent i både 2017 og 2018, og det kan branchen godt håndtere med rettidig omhu, siger Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, som ikke bare glæder sig over fremgangen på vegne af byggeriet alene:

- Byggeriet er en af de vigtigste motorer i opsvinget, og når der er fremgang i byggeriet, skabes der også job i mange følgeerhverv. I øjeblikket er det især boligbyggeri, energirenoveringer og hospitalsbyggeri, der står stærkt i billedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094