23948sdkhjf

SE VIDEO: Akku-maskiner på Roskilde Festival

Ny, alternativ scene med cirkulært scenedæk bød på flere bygningsmæssige udfordringer
Opskriften var godt teamwork, solide materialer og batteridrevet Bosch-værktøj, da der i år blev bygget en helt ny scene på Roskilde Festival. Flokkr-scenen i festivalens kunstneriske centrum ’Rising City’ skal nemlig kunne holde til lidt af hvert og skal kunne være åben i alt slags vejr.

Siden 1971 har Roskilde Festival hvert år forvandlet byens dyrskueplads til en kæmpe byggeplads i perioden op til festivalens åbning. Med korte deadlines og uforudsigeligt vejr kræver det godt teamwork, solide materialer og ikke mindst det rigtige værktøj at få festivalens mange elementer samlet, før det hele går løs.

SE OPBYGNINGEN AF SCENEN HER:


Her spillede Bosch’ batteridrevne skruemaskine (GSR 18V-60 C Professional) og nye bajonetsav (GSA 18V-32 Professional) afgørende roller i konstruktionen af Roskilde Festivals nye kunstscene, Flokkr, der bl.a. bruges til modeshows og foredrag.

- Det er en helt ny scene, som vi bygger helt fra bunden og i små moduler, så den til næste år er lettere at samle, siger Malik Gedionsen, der er byggeleder på Roskilde Festival.

Cirkulært dæk gav byggeudfordring
Flokkr-scenen er – sammenlignet med store musikscener som Orange Scene – lille med en diameter på blot 13 meter og et cirkulært scenedæk bestående af fyrretræsplanker, der samles i moduler.

- Det giver en vis udfordring i forhold til at få modulerne til at passe sammen, så vi kan samle dem igen til næste år, men det er alligevel lykkedes for 10 mænd på bare fem dage, siger Malik Gedionsen, der tilføjer, at byggearbejdet til næste år formentlig vil kunne klares af otte mænd på fire dage.

Scenen holdes nede med 60 tons ballast og kan modstå op til 24 sekundmeter, selvom den ikke er fæstnet til jorden, hvilket gør den mobil i forhold til forskellige underlagstyper. Teltdugen vejer 80 kg.

Byggelederen forklarer endvidere, at de batteridrevne Bosch-værktøjer er en nødvendighed, fordi byggearbejdet foregår midt på en mark og med begrænset adgang til elektricitet.

- Når man skal skrue 5.000-10.000 skruer i, så er det en fordel med et batteri, der holder længe. Og det er heldigvis tilfældet her, så vi kan nøjes med at lade, når vi holder fri.


Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111