23948sdkhjf

Billeder af butikstyve skal kunne deles imellem butikkerne

Dansk Erhverv mener, at butikker skal have mulighed for at dele videomateriale af butikstyve med hinanden.
Der sker flere og flere organiserede tyverier i detailhandlen – både til frustration for butikkerne og deres kunder.

Kriminelle grupperer sig og samarbejder om at distrahere butikspersonalet, så de kan få tyvekosterne i hus.

Det skriver Dansk Erhverv .

Butikker bør derfor få mulighed for at dele videomateriale af butikstyve, så de kan forebygge tyverier på effektiv vis.

I flere sager og senest to, hvor der var blevet begået tyverier mod butikker over hele landet, har videomateriale været afgørende og ført til domsfældelse. 56 forhold om tricktyverier er blevet opklaret som følge af videoovervågningsmateriale.

– Vi har endnu engang set, hvor effektiv videoovervågning er til at opklare og forebygge butikstyverier. Der bør derfor åbnes op for, at butikker kan dele billeder af butikstyve imellem sig, siger chefkonsulent Henrik Lundgaard Sedenmark, Dansk Erhverv.

I dag må du som butiksindehaver, uddeler mv. ikke dele videomateriale af en potential butikstyv, hverken indenfor virksomheden, med andre butikker eller offentligt.

Dansk Erhverv arbejder for, at loven bliver ændret, så det bliver muligt at dele videomateriale imellem butikkerne. Det er vi pt. i dialog med Justitsministeriet om.

– Vi ønsker ikke en offentlig gabestok, hvor man kan hænge butikstyve ud. Vi ønsker et lukket og kontrolleret system, hvor kun relevante informationer kan deles med relevante personer, understreger Henrik Lundgaard Sedenmark.

Du kan anmelde butikstyveri via Crimestat
Crimestat er detailhandlens database til opsamling af statistik for at forebygge tyverier, røverier, indbrud o.l. Databasen er udviklet af flere aktører fra detailhandlen og Dansk Erhverv.

Crimestat fungerer ved, at en butik indrapporterer alle oplysninger om et røveri, indbrud eller butikstyveri, så snart det er begået.
Andre butikker kan herefter se oplysningerne i anonymiseret form som giver en god indikation af udviklingen og tendenserne indenfor de forskellige kriminalitetsområder.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173