23948sdkhjf

Stadig gode penge i sort arbejde

Håndværkerne og deres sorte kunder kan stadig tjene gode penge ved at spare skat, moms og løn til mester
Ligeså lidt som man kan tale en regnvejrsdag til at blive en solskinsdag, ligeså lidt kan man tale om, at det sorte arbejde ikke giver håndværkerne flere penge i lommen end almindeligt hvidt arbejde.

Prisniveauet på sort arbejde ligge stort set på den timeløn, som håndværkeren ellers kan tjene hos sin mester. Forskellen er ”blot”, at håndværkeren sparer skatten og kunden, som får udført sort arbejde, slipper for at skule betale en fuld håndværkerløn, som jo altså også indehold løn til mester, moms og andre omkostninger.

Når debatten om sort arbejde er vigtig – også i forbindelse med Boligjobordningen - så skyldes det naturligvis, at det sorte arbejde kan nå et omfang, hvor det bliver en undergrundsøkonomi som truer med at fjerne tæppet under det samfund vi kender i dag.
Der er rigeligt med andre udfordringer i den retning i samfundet, så hvis man kan gøre noget effektivt ved det sorte arbejde, så skal man naturligvis gøre det.

Boligjobordningen er blot et lille skridt i den rigtige retning. Men det er et vigtigt skridt, fordi man kan vænne forbrugerne til at tænke i garanti og kvalitet frem enøjet fokusering på pris.
For hvad nytter det at spare 5.000,-. kr. på at få sat et køkken op til 85.000 kr., hvis der ikke er garanti, når køkkenskabene ryger ned af væggene?

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453