23948sdkhjf

Ejerledere får hjælp til at få mere værdi via bestyrelsesarbejdet

Succesfulde og erfarne ejerledere vil nu give deres erfaring og inspiration videre ganske gratis.
Ejerledere i mindre virksomheder drukner ofte i dagligdags opgaver. Inspirationen og overblikket går fløjten - og dermed forspilder virksomheden muligheder for vækst eller indtjening.

En af årsagerne er, at ejerlederne i den type virksomheder ikke er gode nok, til at udnytte det potentiale, der ligger i at have en god bestyrelse -og bringe værdien af den arbejde videre som en værdiskabende faktor for vækst.

Men det vil KarriereGruppen og Holbæk Erhvervsforum nu forsøge at ændre. Sammen har de udviklet et gratis tilbud til ejerledede virksomheder i området:

Panelet består af:


De fem ejerledere, som indgår i BestyrelsesPanelet er
Lars Basse, La Lorraine Danmark A/S – Niels Ebdrup, NHE Biler A/S Toyota Holbæk – Michael Huus, Møbel-Gruppen A/S, – Martin Krogh Nielsen, Perspektiva IT A/S, Martin Pihl, Plus-Plus A/S.
Tilbuddet består i inspiration om værdiskabende bestyrelsesarbejde i små og mellemstore virksomheder med mere end 5 medarbejdere. De virksomheder der vælger at deltage får viden og inspiration fra én eller flere erfarne og succesfulde ejerledere, som indgår i projektets nye BestyrelsesPanel.

KarriereGruppen, som ejes af Sven Wolff-Jacobsen, og Holbæk Erhvervsforum har udviklet den service, som nu tilbydes lokale ejerledede virksomheder.

Der er tale om et pilotprojekt, der løber til foråret 2018, hvorefter parterne vil evaluere resultaterne.
Tilbuddet henvender sig til små og mellemstore virksomheder og sætter fokus på virksomhedernes øverste ledelse – nemlig bestyrelsen.

- Vi har erfaring med, at mange virksomheder reelt ikke har en såkaldt professionel bestyrelse, fortæller Sven Wolff-Jacobsen, der har taget initiativ til ideen, som Holbæk Erhvervsforum bakker op om.

- Det helt særlige her, er at det er lykkedes os at sammensætte et panel bestående af fem succesfulde ejerledere, som stiller sig til rådighed for de virksomheder, der melder sig.

Planen er, at ejerlederpanelet opdeles i teams, som afholder møder med virksomhedslederne, der forinden har udfyldt et fortroligt spørgeskema om virksomhedens situation.

- På denne måde videregives gode ideer og erfaringer til virksomhederne, som ganske gratis kan modtage inspiration til ny vækst i virksomheden, siger Sven Wolff-Jacobsen.

Går glip af potentialet
Holbæk Erhvervsforum har inviteret 120 af deres medlemsvirksomheder til at deltage, men andre ejerledere i området kan også komme med:

- Vi har valgt virksomheder i selskabsform – altså enten A/S eller ApS. Og derefter har vi valgt enkeltmandsvirksomhederne og de meget store virksomheder fra. Men tilbuddet er ikke forbeholdt medlemmer af Holbæk Erhvervsforum. I princippet er tilbuddet rettet til alle virksomheder indenfor Holbæk kommune, forklarer erhvervsdirektør Kenny Jensby.

Tid til strategisk arbejde
Han ser tilmed et ret stort potentiale for mange af de virksomheder, som vælger at sige ja tak til det gratis tilbud:

- Der er mange virksomheder, som har et vækstpotentiale – ovenikøbet et eksportpotentiale, men det udnyttes ikke – simpelthen fordi mange ejerledere er optaget af hverdagens praktiske opgaver, og derfor ikke kommer op i helikopteren og giver sig selv tid til at arbejde strategisk. Årsagen er ofte, at de ikke udfordres af en bestyrelse, som er professionel, mener Kenny Jensby.

Giver erfaringer videre
Både Sven Wolff-Jacobsen og Kenny Jensby er godt tilfredse med, at det er lykkedes at få fem succesfulde ejerledere med i panelet.

Det består nemlig af ledere, som har valgt at bruge erfarne bestyrelsesmedlemmer, og som kender til hverdagens udfordringer i deres respektive ejerledede virksomheder. Derfor er det ledere, som målgruppen kan identificere sig med.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094