23948sdkhjf

Jesper og Johnny tror på god service

To garvede vvs-montører starter nyt firma med fokus på tæt kundekontakt og god service
Selvom den gode aktivitet i byggeriet er et stort plus, så skal der stadig mod og mandshjerte til at forlade et godt betalt job som håndværker for i stedet at realisere drømmen om at få foden under eget bord.
- Vi har talt meget om det og det gav da et stort sus i maven, da vi sagde vores gode jobs op og fra den ene dag til den anden selv skulle sørge for, at der var arbejde til os begge to, siger Johnny Nielsen og Jesper Haslund Mourier.

De er begge i ’40’erene. De er begge erfarne vvs-montører selvom de også begge i tidernes morgen har forladt andre fag – Johnny som ekspedient hos en vvs-grossist, Jesper som smed – for som voksenlærlinge at blive vvs-montører.

Og når vi nu er ved uddannelse og kompetencer; de går nu begge i gang med at læse til autoriserede vvs-installatører.
Den nye virksomhed hedder Nielsen & Mourier ApS og slår lige nu sine folder i det storkøbenhavnske område.

Tæt kundekontakt
- Når vi vælger at starte selvstændig virksomhed, så hænger det bl.a. sammen med, at vi i nogle af vores tidligere jobs har oplevet, at kunderne efterspørger mere og bedre service end man ofte kan give dem, når man arbejder i en stor virksomhed, hvor hvert minut tæller. Det er ikke nogen kritik af de store virksomheder. Det er blot en konstatering af, at der er forskel på at skulle drive en stor virksomhed med mange hundrede mand og så en mindre virksomhed, hvor vi ikke kun skal leve af at ”skrue rør sammen”, men også skal leve af god service og stor kundekontakt, siger Johnny Nielsen.

- Ja, tilføjer Jesper Haslund Mourier, vi kan godt lide at tale med kunderne og afdække deres behov og hjælpe dem med at få løst opgaverne bedst muligt. Den tætte kontakt med kunderne er vigtig for os begge to. Og når vi har den tætte kontaktkontakt, så ender det som regel også med, at vi løser flere opgaver end den som kunden egentlig henvendte sig til for at få løst, siger Jesper Mourier.
Et andet vigtigt element i forretningsstrategien er, at opgaverne skal løse i ordentligt og i en høj kvalitet:
- For det første vil vi ikke sjuske med arbejdet og for det andet er det alt for dyrt at skulle tilbage og udbedre fejl. Derfor skal man selvfølgelig løse opgaven optimalt, når nu man er i gang, påpeger Johnny Nielsen.

Klarer alle opgaver
Selvom de begge er erfarne vvs-montører, så er en del af konceptet i den nye virksomhed, at de populært sagt påtager sig alle opgaver.
- Er vi ude hos fru Jensen og montere et blandingsbatteri, så kan vi også sætte et havehegn op eller male stuen, hvis der er brug for det. Udgangspunktet er, at vi har hænderne skruet rigtigt på og ikke er bange for at tage fat. Kernekompetencen er selvfølgelig stadig vvs-opgaver og når vi engang begge er autoriserede vvs-installatører, så vil tyngden måske flytte sig endnu mere i den retning. Men vi vil stadig tilbyde at løse mange andre opgaver. Det er nemlig god service – og så er det da også meget sjovt, siger Johnny Nielsen.

Selvom firmaet kun er nogle måneder gammelt, så har de to makkere allerede ansat den første svend – en blikkenslager med zinkarbejde og lignende som speciale, men som også kan løse mange andre opgaver. Og som det ser ud lige nu, så er der hårdt brug for endnu en medarbejder.
.
- Vi har fået en forrygende start og har rigtig mange opgaver. Vi har et par gode store, faste kunder og løser mange opgaver som underentreprenører for andre firmaer, som også har forrygende travlt.
Så lige nu skal vi ikke klage, fastslår Jesper Haslund Mourier.

Økonomisk styring
Både Johnny og Jesper har familie og der er heldigvis forståelse i baglandet for deres drøm om at have foden under eget bord.
- Man kan jo ikke gøre det her og arbejde døgnet rundt uden at have en god familie som opbakning, siger Jesper Haslund Mourier.

Da de startede op, var det med udgangspunkt i et budget som både i forhold til virksomheden og privat kunne køre rundt uanset om de trak løn ud til sig selv eller ej.
- Vi er meget bevidste om økonomistyringen og vores opgave er at konsolidere virksomheden og skabe en sund forretning på sigt. Ikke bare her og nu, hvor markedet boomer, forklarer Johnny Nielsen.
De sørger selv for at få sendt fakturaer afsted, ligesom det bliver til nogle timer hver aften med at regne tilbud. Til gengæld sørger en revisor for lønregnskab og årsregnskab.
- Vi lever jo meget på vores praktiske erfaringer med håndværket, men vi er klar over, at det er vigtigt at have styr på ”kontoret”. Derfor prøver vi også at sætte os grundigt ind i den del af at være selvstændig, forklarer Johnny Nielsen.

Jesper og Johnny bor på hver deres side af København, hhv. Rungsted og Køge, og har derfor en forholdsvis stor rækkevidde.
- Vi er sådan set klar til at køre efter opgaver på hele Sjælland, selvom det lige nu især er i det storkøbenhavnske område der er rygende travlt, siger de to energiske vvs-montører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078