23948sdkhjf

Håndværkere hjælper udsatte børn

Ungdommens Røde Kors opfordrer svende og mestre til at støtte op om kampagnen En Hjælpende Hånd
I uge 46 (13.-19. november) ruller kampagnen En Hjælpende Hånd over Danmark for tredje år i træk. Kampagnen er målrettet håndværkere, som opfordres til at støtte udsatte børn og unge i deres nærområde gennem et sponsorat på 2.500 kr. Pengene kan f.eks. gå til et 1-årigt mentorforløb for en ung i håndværkerens egen by.

Da kampagnen løb af stablen sidste år var det med stor succes med deltagelse af 115 håndværksvirksomheder. Der er dog fortsat brug for støtte, derfor søger Ungdommens Røde Kors håndværkere, der vil deltage i årets kampagne.

I løbet af efteråret 2016 indsamlede håndværkere fra næsten 20 forskellige faggrupper i alt 464.260 kr. til børn og unge i Danmark. Og den succes vil Ungdommens Røde Kors meget gerne gentage i år.
Årets kampagne starter så småt i september, men der er allerede opbakning rundt om i landet. En af dem, der bakker op, er tømrer og MMA-kæmper Mikkel Parlo, som er ambassadør for En Hjælpende hånd:
- Håndværkere hjælper ofte til i deres lokalområder, ligesom Ungdommens Røde Kors har aktiviteter i hele landet. Vi kommer de samme steder og kan se, at det giver mening at støtte udsatte børn og unge lokalt”

Hjælper lokalt
Ungdommens Røde Kors arbejder for at bekæmpe social udsathed blandt børn og unge i Danmark, helt lokalt, der hvor børnene og de unge bor.
Når man deltager i En Hjælpende Hånd-kampagnen donerer man 2.500 kr., som kan give et barn ét år i en af Ungdommens Røde Kors’ lokale aktiviteter, eller et mentor-forløb til en ung, der har brug for en hjælpende hånd. Når man støtter En Hjælpende Hånd, er man derfor med til at give udsatte børn og unge den hjælp, de behøver, så de får en bedre hverdag og en lysere fremtid.

Udover at hjælpe udsatte børn og unge, har kampagnen også et andet formål; nemlig at styrke det positive syn på håndværkerbranchen, hvor der er rig tradition for at hjælpe til i lokalområdet. Derfor er det naturligt, at En Hjælpende Hånd skal være håndværkernes kampagne og give dem mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjælpende hånd til folk, der har brug for det.

- Jeg synes, at En hjælpende Hånd er et godt projekt, fordi der er fordomme over for håndværkere, som ikke altid er retfærdiggjort. På grund af disse fordomme bliver der desværre også tit set ned på håndværkere – det er ikke en højere uddannelse, og derfor er det ikke så meget værd. Men hvor ville vi være uden vores håndværkere?! Håndværkerne er med til forskønne verden og få det hele til at hænge sammen, påpeger maler og ambassadør for kampagnen Birna fra Malermester Bäck.

Ungdommens Røde Kors ser håndværkerne som en stor ressource i lokalsamfundet og håber derfor på stor opbakning til årets kampagne, så alle børn og unge kan få den hjælpende hånd, de fortjener.

Tilmelding og mere information findes på: www.giv1hånd.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187