23948sdkhjf

Ældre ufaglærte blive længere på arbejdsmarkedet

Der bliver stadig flere medarbejdere over 60 år i virksomhederne - og 36 pct. af de nye job går til de ufaglærte
Synes du også, flere af kollegaerne er ved at blive grå i toppen?
Så har du set rigtigt.

Det fremhæver Dansk Industri (DI) i forbindelse med offentliggørelsen af en analyse ”Ældres jobfremgang drives af ufaglærte”. Analysen viser bl.a., at antallet af lønmodtagere, der er fyldt 60 år, er steget med 39.000 personer mellem 2013 og 2016. Og det er især de ufaglærte medarbejdere, der vælger at tage en ekstra tørn.
I 2016 var der 14.000 flere ufaglærte medarbejdere på 60 år eller derover sammenlignet med 2013.

- Det er en glædelig overraskelse. Man kunne jo tro, at det kun var de højtuddannede, der arbejdede længere, men stigningen er størst blandt de ufaglærte, siger underdirektør i Dansk Industri (DI), Steen Nielsen til DI Business..

De grånende ufaglærte udgør 36 pct. - og tegner sig dermed for den største stigning i antallet af ældre medarbejdere, der fortsætter på virksomhederne.

Mangel på medarbejdere
Selvom de danske virksomheder har ansat i alt 115.000 flere medarbejdere mellem 2013 og 2016, kæmper erhvervslivet for tiden hårdt for at få medarbejdere nok.
Steen Nielsen hæfter sig ved, at DI’s analyse viser, at den største fremgang blandt de beskæftigede er personer over 60 år, der tegner sig for 34 procent af den samlede stigning.

- Det er rigtig positivt, at så mange medarbejdere over 60 år vælger at fortsætte og give et ekstra nap med på arbejdsmarkedet. Virksomhederne har hårdt brug for, at så mange som muligt udbyder deres arbejdskraft, så vi kan fortsætte væksten, siger han til DI Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125