23948sdkhjf

Få så sat gang i skolerenoveringerne

Skoleeleverne snapper efter vejret i klasselokaler med dårligt indeklima. Gør indeklimaet til en del af den kommunale valgkamp
Du kender det sikkert godt. Du har siddet til møde med 20 andre i en times tid og de fleste er begyndt at snappe efter vejret. Der er dårlige udluftningsmuligheder og ingen ventilation.

Det kan man godt blive lidt utilpas af og man kan ofte mærke øjnene løbe i vand og en begyndende hovedpine, som trykker i panden lige over øjenbrynene.

Sådan er dagligdagen desværre for en lang række skoleelever på landets folkeskoler. Og de sidder ikke kun i dårligt udluftede lokaler i en times tid. De sidder der det meste af dagen – og skal tilmed være på dupperne for at lære noget. Det kan være svært. Også fordi lærerne på skolerne jo må leve med det samme, dårlige indeklima.

Dansk Byggeri anslår, at flere hundrede skoler og flere tusinde klasseværelser bør renoveres for at sikre et forsvarligt indeklima og dermed bedre indlæring. Og det kan da i øvrigt kun gå for langsomt med at komme i gang med denne indsats i kommunerne.

Man kan håbe, at der kommer fokus på skoleelevernes vilkår i valgkampen op til kommunalvalget den 21. november.

Også selvom Dansk Byggeri fremhæver, at mange af folkeskolerne er over 40 år gamle og vurderer, at det vil koste i omegnen af to milliarder kroner at sikre et sundt indeklima til alle.

Til gengæld er de penge givet godt ud, fordi det vil kunne ses direkte i elevernes trivsel og evne til at lære.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094