23948sdkhjf

Her der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter på Frederiksberg samt i Tornby, Hjørring og Aalborg

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG

Iværksætterby
Frederiksberg Kommune har modtaget et forslag om at udvikle Finsensvej 12, der i dag anvendes til posthus, med henblik på at etablere en iværksætterby - Start-up City.

Start-up City skal være et sted uden for offentlig regi, hvor de mest lovende iværksættere kan arbejde, netværke, blive inspireret og bo ét og samme sted i en intens atmosfære.

Start-up City skal ifølge planerne blandt andet omfatte boliger, madboder, caféer og restauranter, arbejdsstationer samt konference- og undervisningsfaciliteter.

Etableringen af Start-up City kan blive starten på en omdannelse af hele området mellem Nordre Fasanvej, Finsensvej og metroens banetracé. I hvert fald indstiller By- og Miljøområdet til By- og Miljøudvalget, at der gennemføres en forhøring på fire uger med indkaldelse af ideer og forslag til en ændring af kommuneplanen, hvor nævnte område udpeges til byudviklingsområde. Efterfølgende udarbejdes kommuneplantillæg og lokalplan.

By- og Miljøudvalget har sagen på dagsordenen i dag.

REGION NORDJYLLAND

TORNBY

Udbygning
På baggrund af ansøgning fra en virksomhed, der ønsker at udvide, har Hjørring Kommune udarbejdet et forslag til lokalplan for udvidelse af erhvervsområdet ved Mads Sørensensvej i Tornby.

Forslaget har været i høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Hjørring Byråd, der har sagen på dagsordenen på onsdag.

HJØRRING

Videns- og oplevelsescenter
På baggrund af ansøgning om etablering af et videns- og oplevelsescenter (Kornets Hus) i tilknytning til virksomheden Aurion, er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg og lokalplan, som nu indstilles til godkendelse med henblik på offentliggørelse i Hjørring Byråd på onsdag.

Der blev nedlagt veto mod de første planforslag, men Planloven er imidlertid blevet ændret, således at lovgivningen formodentlig muliggør aktiviteten, hedder det i sagsfremstillingen i dagsordenen til byrådsmødet.

AALBORG

Randbebyggelse med boliger og erhverv
Aalborg Kommune har fremlagt forslag til Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg til offentlig høring frem til 10. november.

Formålet med lokalplanen og det tilhørende kommuneplantillæg er at give mulighed for byfortætning i form af en arkitektonisk varieret randbebyggelse på hjørnet af Nibevej og Hobrovej med en højde på mellem to til seks etager.

Stueetagen udgøres af erhvervslejemål, mens de øvrige etager anvendes til boligformål.

Lokalplanforslaget sikrer endvidere, at det på længere sigt vil være muligt at etablere en cykelsti langs Hobrovej, der sammenbinder cykelpendlerruten langs Ho­brovej og Nibevej.

Listen over kommende byggeopgaver bringes i samarbejde med Licitationen-Byggeriets Dagblad. Listen kræver normalt abonnement på Licitationen-Byggeriets Dagblag. Du kun tegne dit abonnement her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078