23948sdkhjf

Jyder vil også have altaner

Der er ofte stor forskel på et altanprojekt i Jylland og i København, lyder det fra Altan.dk
Ifølge Københavns Kommune og Aarhus Kommune er antallet af godkendte byggesager med altaner fordoblet de seneste 10 år. I Aarhus Kommune er teknik og miljøforvaltningen generelt meget positivt indstillet overfor altaner, og i København vedtog man i foråret at lempe på kravene i retningslinjerne for altanbyggeri, så det fremover bliver lettere at få altan i hovedstaden.

Ifølge en af de store aktører på markedet, altan.dk, så skyldes altanboomet, at stadig flere får øjnene op for, hvordan en altan kan bidrage til det gode liv i byen.
Samtidig er en altan en sikker investering i boligen, da omkostningerne til etableringen af en altan, ifølge ejendomsmægleren base1, dækkes ind af en værdistigning i boligen på over det dobbelte.

Rådgivning gør det lettere
Altan.dk oplever, at tryghed om processen frem mod en færdig altan fylder stadigt mere for kunderne.
- Når kunderne for første gang besøger vores butik i Aarhus centrum, er det ofte for at få en dialog om, hvordan det rent praktisk foregår, hvis man skal i gang med et altanprojekt. De vil gerne klædes ordentligt på. Derfor bruger vi også meget tid på at fortælle og rådgive om, hvordan vi hjælper vores kunder gennem hele processen, siger Dan Metzdorff, afdelingsleder for Altan.dk i Jylland.

Når kunderne ikke selv skal lave aftaler med tømrer, murer, montør og myndigheder er det nemlig lettere for boligforeningerne at komme i gang med et altanprojekt. Det mærker Altan.dk tydeligt på kundetilgangen:
- Det, at vi hjælper kunderne sikkert gennem hele altanprojektet, har betydet meget for vores ordretilgang, der i år er steget med 60 pct. i forhold til 2016. Samtidig kan vi se, at Jylland også er ved at være godt med på altanbølgen, da vi har solgt 69 pct. flere altaner i Jylland i år, når vi sammenligner med sidste år, fortæller Dan Metzdorff.

Der er en forskel
Det jyske altanboom er dog ikke opstået ud af ingenting. Der er nemlig ofte stor forskel på et altanprojekt i Jylland og i København. Derfor tilrettelægger Altan.dks jyske afdeling også rådgivningen efter behovene i det jyske marked. Det forklarer Dan Metzdorff:

- Der er langt færre store andelsforeninger i Jylland end i København, og vores altanprojekter i Jylland er derfor ofte mindre. De små altanprojekter kræver nogle særlige rådgivningskompetencer, og vi har derfor fokus på at få indledt en dialog med bl.a. myndighederne allerede meget tidligt i processen, forklarer han.
Den løbende dialog med myndighederne har nemlig vist sig at være en vigtigt faktor for et godt altanprojekt.

- Hvis vi skal have et projekt igennem er det afgørende, at vi får myndighederne med. Det kan være en stor mundfuld for den enkelte kunde. Derfor forsøger vi ofte at skabe samarbejder mellem de små foreninger, så vi kan ansøge om en samlet godkendelse. I Aalborg har vi f.eks., lige hjulpet to naboopgange med et samlet altanprojekt, der har givet helt nye muligheder hos myndighederne. Så der kan vi virkelig mærke, at vores rådgivning og indsigt gør en forskel, siger Dan Metzdorff.

ALTAN.DK


Altan.dk er en familieejet virksomhed, der er Danmarks største leverandør af altaner. Altan.dk etablerer årligt over 3.000 altaner på eksisterende etageejendomme, og er med fra den spæde idé, til den færdige altan er klar til brug.
Virksomheden er baseret i Sorø på Sjælland og tæller i alt er cirka 150 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157