23948sdkhjf

Ringe brandsikkerhed på mere end 700 danske hoteller

Mere end 700 overnatningssteder i Danmark, der er opført før 2007, har ikke ordentlig brandsikkerhed

I september sidste år brændte det historiske badehotel i Svinkløv i Nordjylland ned til grunden på ganske få timer.

Nu viser en opgørelse fra Danske Beredskaber, at over 700 overnatningssteder i Danmark, der er opført før 2007, ikke har ordentlig brandsikkerhed.

- Jeg vidste godt, at det stod skidt til med brandsikkerheden på mange ældre overnatningssteder i Danmark. Men jeg er faktisk rystet over, at tallet er så højt, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber.

Danske Beredskabers vurdering er, at overnatningssteder med kun én etage skal have et simpelt varslingsanlæg i hvert soverum.

Det betyder, at der bør være en røgalarm eller en brandalarm, som hyler, hvis gæsterne skal forlade værelset. Det er ikke tilfældet for 124 ud af 275 ældre enkeltetages overnatningssteder i Danmark.

Når det kommer til hoteller på flere etager, bør der være et automatisk brandalarmeringsanlæg, som virker i alle rum. 615 ud af 837 ældre overnatningssteder opfylder ikke den anbefaling.

- Vores holdning er, at når man indkvarterer sig, skal man have mulighed for at blive advaret, hvis det brænder, så man kan komme ud enten via gangen eller ud af vinduet, siger Bjarne Nigaard.

- Hvis der er flere etager, skal der være et anlæg, som kan alarmere, selv om branden bryder ud på første etage, og man selv befinder sig på femte, siger han.

Overnatningsstederne skal ifølge loven kun leve op til den brandtekniske standard, der blev krævet på det tidspunkt, hotellet blev opført.

Dog er alle brandtekniske installationer blevet opdateret i 1974, efter at Hotel Hafnia i Vester Voldgade i København en sensommernat i 1973 stod i lus. 35 mennesker omkom.

Men det betyder stadig, at brandsikkerheden mange steder er over 40 år gammel.

Siden branden i Svinkløv sidste år har Danske Beredskaber forsøgt at råbe vagt i gevær.

- Branden i Svinkløv håber vi var med til at åbne øjnene på de beslutningstagere, som skal tage stilling til det her. I dag afhænger det jo kun af, hvordan det enkelte overnatningssted vil brandsikre, siger Bjarne Nigaard.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141