23948sdkhjf

Har du styr på barslen, mester?

Fra og med den 1. oktober 2017 stiger refusionssatserne og bidraget til DA-Barsel
Som en konsekvens af bl.a. overenskomstfornyelsen 2017 har det været nødvendigt af forhøje bidraget til DA-Barsel. Samtidig er refusionssatserne blevet forhøjet, så der fremover kan opnås et højere refusionsniveau ved medarbejderes fravær på grund af orlov i forbindelse med fødsler.

Det oplyser Dansk Byggeri i et nyhedsbrev til medlemsvirksomhederne.

Det årlige bidrag til DA-Barsel forhøjes fra og med 4. kvartal 2017 fra 600 kr. pr. år pr. fuldtidsansat medarbejder til 875 kr. pr. år pr. fuldtidsansat medarbejder.

Der er ikke sket ændringer i proceduren for indberetning og betaling. Det forhøjede bidrag fra og med 4. kvartal 2017 forfalder derfor pr. 1. januar til betaling 20. januar 2018.

Alle lønservicebureauer er af DA-Barsel orienteret om ændringerne. Derudover modtager alle medlemsvirksomheder et brev om satsændringen direkte fra DA-Barsel.

Det er alene satserne, der er ændret. Proceduren for indberetning, betaling og refusionsansøgning er uændret, oplyser Dansk Byggeri.

Refusionssatser pr. oktober 2017:


Fra og med 4. kvartal 2017 forhøjes satserne til følgende beløb:
•Graviditets- og fædreorlovsperioden, maks. 180,12 kr.
•Barselsorlovsperioden, maks. 188,62 kr.
•Forældreorlovsperioden, maks. 199,99 kr.

I ovennævnte beløb indgår dagpenge fra Udbetaling Danmark. DA-Barsel udbetaler derfor forskellen mellem dagpengesatsen og den beregnede refusion pr. time.


Læs mere om DA-Barsel her

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125