23948sdkhjf

Gode håndværkere er altid i høj kurs

- Der er altid arbejde til en dygtig håndværker, uanset om tiderne er gode eller sløje, mener tømrermester
- Vi skal have fortalt den gode historie om erhvervsskolerne, og hvor meget godt arbejde, der ligger og venter på de unge, når de er færdige med deres uddannelse. Jeg vil faktisk vove den påstand, at der altid er arbejde til en dygtig håndværker, uanset om tiderne er gode eller sløje.

Det siger tømrermester, direktør Niels Moestrup, Moestrup Alufacader ApS i Tune på Midtsjælland.

Niels Moestrup, der tillige er formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, har i øjeblikket fire lærlinge ansat. I læretiden bliver de oplært i det specifikke stykke arbejde, som hans virksomhed udfører. Nogle af lærlingene kommer direkte fra folkeskolen, hvor de måske har været lidt trætte af ligninger og bøger af Tove Ditlevsen. Som lærlinge går det op for drengene, at de besidder mange andre kvaliteter. De får mulighed for at opbygge en god arbejdsdisciplin op og lærer samtidig glæden ved godt håndværk.

- Her i virksomheden vil vi meget gerne have lærevillige unge, som vi kan uddanne i specifikke ting. Hvis jeg kan få lært de unge op allerede i en tidlig alder, kan jeg få nogle fantastisk gode medarbejdere, forklarer Niels Moestrup, der har mange 10 års jubilarer i virksomheden.

Pape på visit
Adgangen til fremtidens faglærte arbejdskraft og vigtigheden af, at de unge søger ind på de erhvervsfaglige uddannelser efter folkeskolen, var også hovedemnet da justitsminister Søren Papes forleden besøgte virksomheden i forbindelse med et besøg rundt i Greve.

Søren Pape, der før sin tid som landets justitsminister bl.a. har været ungdomsskolelærer, erklærede sig helt enig med Niels Moestrup.
- Det er altid godt med almen dannelse og at forberede sig i gymnasiet, hvis man skal læse videre bagefter. Men en af de store samfundsudfordringer bliver meget snart at skaffe kvalificeret arbejdskraft til mange funktioner – både faglærte og ufaglærte. Vi har brug for de kloge hænder i samfundet til at bygge boliger og bygninger, anlægge veje og reparere biler, siger Søren Pape, der gerne ser, at vejledningen til de unge om mulighederne ved en faglig uddannelse bliver forstærket.

Ifølge tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kommer Danmark til at mangle 70.000 erhvervsfagligt uddannede i 2025. Regeringen har et mål om, at der i 2020 er 25 pct. af en 9. klasseårgang, der vælger erhvervsskolen og 30 pct. i 2025.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203