23948sdkhjf

Vestjyske mestre bygger for lokal gevinst

HolstebroHuset handler også om social ansvarlighed og flere lærepladser til unge
Huskøbere i Holstebro får nu chancen for at købe en villa, der hele vejen igennem er tegnet, konstrueret og bygget af lokale firmaer.
Det nye ”HolstebroHuset” opføres af virksomheder, der alle uddanner lærlinge, og som har overenskomsten og arbejdsmiljøet i orden. Køberne sikres mod at deltage i social dumping, og de får mulighed for at vise lokal ansvarlighed. Det første ”HolstebroHuset” er allerede ved at blive støbt. Det ligger i Halgaard, tæt på den kommende motorvej og skal bruges til udstilling.

Ideen kommer fra Murerfirmaet Bjarne Ørts & Co. i Vemb vest for Holstebro. Her er murermester Lars Møller bekymret for den truende mangel på håndværkere. Han har derfor allieret sig med andre håndværkerfirmaer, der også uddanner lærlinge.
- Hvis vi kan sælge husene, kan vi tage endnu flere lærlinge, siger Lars Møller. Der er alt for mange unge, som ikke kommer i gang.

Han forklarer, at man med det nye projekt går ind på et marked, der i et stykke tid har været domineret af store landsdækkende byggefirmaer.
- De rykker ind på en plads, sætter et hus op - og er typisk væk igen. De deltager sjældent i det lokale arbejde med bl.a. at uddanne lærlinge.
Vi og vores medarbejdere er også skatteborgere lokalt, siger Lars Møller, hvis firma i år har modtaget 3F Holstebros arbejdsmiljøpris, og som beskæftiger fire lærlinge.

De øvrige bag ”HolstebroHuset” er tømrerfirmaet Vejløs Byggeforretning i Holstebro, Mogensen VVScomfort i Holstebro, Idom El og MidtVest Malerfirma i Ulfborg. Huset tegnes af Søren Andersen Arkitekter i Holstebro. Ingeniørfirmaet Grue & Kirkgaard i Holstebro konstruerer teknikken. De to rådgivende virksomheder deltager også i uddannelser inden for deres områder ved at tage praktikanter.

Murermester Lars Møller regner med, at det murede ”HolstebroHuset” i sidste ende vil ligge prismæssigt som et standard typehus.

- Det vil være billigere og nemmere for køberne at få det tilpasset til deres egne ønsker i direkte kontakt med det lokale arkitektfirma, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188