23948sdkhjf

Find den finansiering, der passer din virksomhed bedst, mester !

Se de forskellige finansieringsmuligheder her
Hvis du har brug for lånefinansiering f.eks. fordi du er ved at etablere eller købe en virksomhed, skal du overveje hvilken finansiering, der passer til netop dig og din virksomhed.

Ret&Råd advokat Betina Boysen forklarer:

- Hvilken finansieringsform der vil være mest hensigtsmæssig for dig og din virksomhed, afhænger af mange forskellige forhold, f.eks. virksomhedstypen, formålet med og størrelsen af finansieringen, dine og virksomhedens muligheder for at stille sikkerhed samt tidshorisonten for finansieringen.

Måske giver det mening at søge mod andre finansieringsmuligheder end de traditionelle låneudbydere som banker, realkreditinstitutter og finansieringsinstitutter. Du kan f.eks. overveje, om din virksomhed kan finansieres ved crowdfunding eller gennem Vækstfonden, fremhæver Betina Boysen.

HER ER DE FORSKELLIGE FINANSIERINGMULIGHEDER:


Realkreditbelåning
Hvis du eller din virksomhed ejer fast ejendom med friværdi, kan det være oplagt at søge realkreditbelåning. Vi har igennem flere år oplevet meget billige realkreditlån, både fast og variabelt forrentede og med afdragsfrihed.

Banklån
Banken er fortsat de fleste virksomheders vigtigste finansielle samarbejdspartner, og bankerne tilbyder bl.a. både etableringslån og driftskreditter. Bankernes velvillighed over for at finansiere din virksomhed, vil afhænge af mange faktorer, herunder om banken har tillid til dine forretningsplaner og om du kan stille sikkerhed, f.eks. i form af pant i ejendom, virksomhedspant eller løsørepant.
Hvis du driver virksomheden i selskabsform, vil bankerne næsten altid kræve, at du kautionerer for lånet. Hvis du ikke selv har tilstrækkelig tillid til din virksomhed til at ville stille kaution, skal du oftest ikke forvente, at banken vil løbe risikoen.

Leasing
Vælger du at lease f.eks. virksomhedens driftsmateriel eller biler, bliver du ikke ejer af aktivet. Det er leasingselskabet, som ejer aktiverne.
Der findes to forskellige former for leasing; operationel leasing og finansiel leasing. Operationel leasing svarer stort set til leje, mens finansiel leasing svarer mere til køb på afbetaling.
Der kan være mange grunde til at vælge at lease frem for at købe. Det kan i nogle tilfælde samlet set være en billigere løsning. Der kan også være regnskabsmæssige årsager til, at man hellere vil lease end eje.

Fakturabelåning og Factoring
Hvis du ønsker at styrke likviditeten i din virksomhed, kan du overveje fakturabelåning eller factoring. Factoring er den mest omfattende af de to ordninger og vil ofte udover debitorfinansiering omfatte debitoradministration og risikostyring.
Begge dele kan være egnet til virksomheder, som har bundet mange penge i virksomhedens debitormasse. Der kan også være andre grunde end de rent finansielle til at overveje fakturabelåning og factoring. Det kan f.eks. være et ønske om, at virksomheden koncentrerer sig om sine kerneydelser.

Crowdfunding
Igennem de senere år har crowdfunding vundet mere og mere indpas som finansieringskilde, særligt af iværksættervirksomheder. Crowdfunding er ikke et fuldstændigt entydigt begreb, idet finansieringen kan foregå på flere forskellige måder. Crowdfunding inddeles typisk i 4 typer; donationsbaseret, rewardbaseret, lånebaseret og aktiebaseret.
Fælles er, at der er tale om finansiering eller bidrag fra en stor gruppe af mennesker. Crowdfunding kan i nogle tilfælde være et godt alternativ til de mere traditionelle finansieringsformer. Der er dog nogle overvejelser, du skal gøre dig, før du benytter dig af crowdfunding, bl.a. i relation til IP rettigheder og markedsføringsloven.

Vækstfonden
Vækstfonden er en statslig finansieringsfond, som har til formål at fremme vækst i små og mellemstore virksomheder.
Hvis du har vækstplaner, men ikke kan finde finansiering til planerne, kan Vækstfonden måske hjælpe. Vækstfonden kan yde lån og stille garanti eller kaution for både etablerede virksomheder og iværksættervirksomheder.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125