23948sdkhjf

Lette og lyddæmpende indervægge af moler

Nyt murstenssystem af moler forbedrer arbejdsmiljøet og matcher den stigende efterspørgsel på massive og lyddæmpende indervægge
Et nyt murstenssystem til inder-vægge, SkamoInnerWall, fra Skamol kan hjælpe til at gøre håndteringen af mursten til opmuring af indervægge lettere til gavn for både arbejdsmiljø og økonomi.
Murstenene er fremstillet af moler og vejer dermed langt mindre end en traditionel mursten. Og det giver flere fordele for håndværkerne.

Martin Lægdsmand, der er medindehaver af Aarhus Murer og Tømrerforretning, er glad for det nye produkt.
- I dag må håndværkerne ikke lave tunge løft, og derfor er det en stor fordel, at moler-sten ikke vejer nær så meget som traditionelle mursten. Det gør arbejdsgangen lettere, at de kan lægges og gribes med én hånd, og samtidig er de lige så stærke som dealmindelige mursten.”
Markedet har manglet et produkt som dette. Vores kunder efterspørger i stigende grad massive og lyddæmpende indervægge. At materialet endvidere har en positiv indflydelse på indeklimaet og medvirker til at reducere energiforbruget, er yderligere fordele for vores kunder, mener Martin Lægdsmand.

Der er også andre faktorer, der gør materialet nemmere at arbejde med for murerne. Molermurstenen er keramisk brændt ved høj temperatur og er derfor krympefri, hvilket hindrer revnedannelser. Derudover kan opmuring klares hurtigere, fordi mørtelen tørrer straks, således at væggen kan pudses eller vandskures med det samme.

Lavere energiforbrug
- Der giver energibesparelser at bruge mursten af moler. Det ses især ved opmuring af vindueshuller, hvor der er en forskel i forhold til traditionelle mursten, fastslår Henrik Monefelt Tommerup, seniorkonsulent i Rambøll. Han har stået i spidsen for et projekt, der har undersøgt eventuelle energibesparelser ved at bruge moler i forhold til traditionelle mursten.

- Selvom moler er lidt dyrere end traditionelle mursten, opvejer fordelene prisen. Udover at være en bæredygtig løsning, er moler også nemmere at håndtere for mureren. Det betyder, at den praktiske udførelse kan gøres billigere, siger han.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156