23948sdkhjf

Confac overtager østjysk specialist i fiberbeton

Betonelementvirksomheden fra Randers udvider produktprogrammet med et opkøb af A/S Magnus Holm fra Auning

Confac udvider porteføljen af produkter til også at omfatte fiberbeton. Det sker med opkøbet af A/S Magnus Holm, der blev effektueret den 1. oktober i år.

- Det er et rent strategisk køb, som giver os yderligere en blomst i buketten. Det handler ikke om, at vi skal ind og spinne guld på Magnus Holm for så at sælge virksomheden igen om tre år, siger Frank Laursen, der er medstifter og medejer af Confac Holding, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

A/S Magnus Holm - der er hjemmehørende i Auning på Djursland - beskæftiger i dag 13 ansatte foruden Robert, der betegnes som Europas eneste robot til fremstilling af fiberbetonelementer. Og hverken kødelige eller metalliske ansatte skal frygte for arbejdet efter opkøbet fra Confac, som snarere ser på mulighederne for en udvidelse.

- Produkterne her er virkeligt lækre, så vi skal ind og se på, hvordan vi kan bidrage med systematikken og den stramme struktur, som vi også forsøger at køre i Confac. I første omgang skal vi snuse kulturen op, og så går vi i gang med de lavt hængende frugter. Hvis det viser sig, der er potentiale for at lave mere, så gør vi det. Og hvis det kræver yderligere ansættelser, så ansætter vi nogle flere, siger Frank Laursen og tilføjer:

A/S Magnus Holm
A/S Magnus Holm blev stiftet af Magnus Holm i 1972 og har siden midten af 1980’erne specialiseret sig i udvikling og produktion af elementer i fiberbeton som en ordreproducerende virksomhed med tretten medarbejdere.

A/S Magnus Holm råder i dag over 2.500 kvadratmeter produktionshaller i Øster Alling ved Auning på Djursland, hvorfra der produceres altaner, trapper, brystninger, facadeplader, gesimser og specialprodukter.

Ved udgangen af det seneste regnskab den 30. juni 2016 havde virksomheden en egenkapital på 4,4 mio. kroner.

- De penge, der tjenes herude, bliver også geninvesteret i virksomheden de næste par år.

Teknikkerne er de samme
A/S Magnus Holm blev grundlagt af Magnus Holm i 1972. Han tog selv fat i Confac for et års tid siden, da han gik med overvejelser om at sælge livsværket til yngre kræfter.

- Vi havde aldrig før kigget i den retning, men da vi så på mulighederne, var vi ikke i tvivl. Vi laver også synlige betonelementer, så selv om det her er en anden form for beton, er mange af teknikkerne de samme, siger Frank Laursen.

Han overtager selv den formelle titel som direktør for A/S Magnus Holm fra grundlægger Magnus Holm, men i praksis fortsætter Lone Mikkelsen i rollen som daglig leder af virksomheden, der leverede et positivt resultat før skat på 1,1 mio. kr. i det seneste regnskabsår.

- A/S Magnus Holm vil fortsat agere som selvstændig virksomhed, med tætte og langvarige samarbejdsrelationer i forhold til både underleverandører og kunder, siger Frank Laursen.

Han understreger, at ejerskiftet hverken får konsekvenser i forhold til fremadrettede tilbud eller indgåede aftaler med underleverandører og kunder.

Holm ind og ud
Med ejerskiftet i A/S Magnus Holm forlader både grundlægger Magnus Holm og sønnen Peter Holm selskabets bestyrelse. Og da Magnus Holms hustru, Kaja Holm, gjorde det samme i december sidste år, er familien Holm nu helt ude af ledelsen i selskabet.

Det betyder dog ikke, at navnet Holm er væk fra bestyrelsen. For med opkøbet indtræder Confac-direktør Erling Holm i bestyrelsen sammen med Peter Adamsen og formand Hans Verner Lind, der begge ligeledes kommer fra den randrusianske betonelementvirksomhed.
Fiberbeton
Magnus Holm har beskæftiget sig indgående med fiberbeton siden 1986. Han beskriver produktet som Portland cementpulver, der er rørt op med vand og tilsat fibre. Sidstnævnte kan være alt fra rustfri stålfibre til plastfibre og glasfibre over kulfibre.

– Hver især har disse fibertyper forskellig udformning og egenskaber, og anvendes derfor med vidt forskellige formål for øje, lyder det fra Magnus Holm, der mener, at for meget vand i støbefasen er det rene gift for betonens styrke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094